Donald Trump a deschis un proces de 500 de milioane de dolari împotriva postului TV Univision

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Donald Trump a dat în judecată postul TV Univision de la care a cerut despăgubiri în valoare de 500 de milioane de dolari după ce postul american în limba spaniolă a decis încheierea unilaterală a contractului prin care trebuia să difuzeze concursul de frumuseţe Miss SUA, deţinut parţial de magnatul american, potrivit Mediafax.

Donald Trump a deschis, marţi, 30 iunie, un proces în valoare de 500 de miliaone de dolari împotriva postului TV Univision. Postul american în limba spaniolă a renunţat la colaborarea cu Donald Trump (69 de ani), un magnat din domeniul imobiliar şi candidat la nominalizarea din partea Partidului Republican în cursa prezidenţială din SUA, din cauza declaraţiilor în care acesta a afirmat că mexicanii sunt „violatori“ şi „traficanţi de droguri“. În urma acestor declaraţii, la colaborarea cu Trump au renunţat şi posturile de televiziune NBC şi Televisa.

În documentele depuse marţi la tribunal, Donald Trump acuză postul de televizune de „încercare prost disimulată“ de a-i îngrădi libertatea de exprimare pentru a-i mări şansele lui Hillary Clinton la candidatura pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite ale Americii, mai scrie Mediafax. În aceleaşi documente se mai precizează că acţionarul principal de la Univision, Haim Saban, este unul dintre sponsorii campaniei lui Hillary Clinton.

În timp ce şi-a anunţat în mod oficial candidatura pentru nominalizarea din partea Partidului Republican, pe 16 iunie, Donald Trump a spus că Mexicul  trimite în Statele Unite violatori şi traficanţi de droguri. „ Atunci când Mexicul îşi trimite oamenii la noi, ei nu îi trimit pe cei mai buni, nu îi trimit pe oamenii ca voi", a declarat Donald Trump. „Ei (Mexicul -n.red.) trimit aici oameni care au multe probleme şi aceştia aduc cu ei problemele lor. Aduc cu ei droguri, aduc crime, sunt violatori, însă presupun că unii dintre ei sunt oameni buni, dar eu am vorbit cu grănicerii şi ei mi-au spus ce fel de oameni primim în ţara noastră“, a adăugat magnatul american.

Donald Trump a refuzat să retracteze aceste declaraţii: „Nimic din ce am declarat în acea zi nu diferă de ceea ce tot spun în public de mulţi ani. Există un nivel ridicat de criminalitate în această ţară din cauza imigraţiei ilegale, care nu este controlată“, a mai spus acesta. Cu toate acestea, milionarul american a ţinut să precizeze că are „un mare respect pentru Mexic“ şi că iubeşte „poporul mexican şi spiritul său extraordinar“.

Univision răspunde: „Acuzaţiile lui Donald Trump sunt false şi ridicole“

În replică, postul Univision a publicat o declaraţie de presă în care spune că acuzaţiile depuse în justiţie de către Donald Trump împotriva sa sunt „atât false din punct de vedere faptic, cât şi ridicole din punct de vedere legal“. Postul de televiziune a mai precizat că se va apăra cu „toata vigoarea“ în procesul ce va urma, dar şi că reprezentanţii său vor „c ontinua să lupte împotriva eforturilor continue depuse de Trump de a se îndepărta de comentariile insultătoare pe care le-a făcut pe 16 iunie la adresa imigranţilor mexicani“.

Donald Trump, în ciuda notorietăţii sale, este considerat un candidat cu şanse mici de a fi nominalizat din partea Partidului Republican în cursa prezidenţială de la alegerile din 2016.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite