Dan Negru, despre drama actriţei Aimée Iacobescu: „E revoltător că a încercat nişte ani să obţină pensia aia de merit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Negru FOTO Marian Iliescu
Dan Negru FOTO Marian Iliescu

Realizatorul TV Dan Negru a catalogat drept revoltător faptul că UNITER nu i-a acordat actriţei Aimée Iacobescu indemnizaţia de merit în ciuda rugăminţilor disperate ale acesteia.

Aimée Iacobescu a murit pe 27 martie la vârsta de 71 de ani, după ce în ultimii ani a trăit o adevărată dramă. Diganosticată cu cancer la sân, actriţa cu o carieră de peste 40 de ani în teatru şi film a cerut cu disperare ajutorul Uniunii Teatrale din România (UNITER) pentru a-şi putea plăti tratamentul costisitor şi pentru a-şi asigura un trai decent, însă i s-a spus „să mai aştepte câţiva ani“.

Vedeta Antenei 1 Dan Negru, care este foarte vocal când vine vorba de industria de televiziune şi film, consideră că e revoltător refuzul UNITER şi consideră că Aimée Iacobescu merita acea indemnizaţie, chiar dacă unii ar fi considerat că singurul ei rol important a fost al Domniţei Ralu din seria „Haiducii“. Negru foloseşte drept argument faptul că unul dintre aceste filme a făcut o aduienţă considerabil mai mare decât „orice film din cinemaul românesc modern, cu masturbări şi înjurături.“

„N-am cunoscut-o pe actriţa Aimée Iacobescu! O ştiu doar din rolul domniţei Ralu, dar e revoltător că a încercat nişte ani să obţină pensia aia de merit, de 4350 de lei, care se acordă pentru notorietate în domeniul culturii, ştiinţei, sportului, şi n-a reuşit! În showbizul mondial există „One Hit Wonder“, succes pe termen scurt. Şi dacă ar fi fost doar atât, Aimée Iacobescu îşi merita pensia! La ultima difuzare pe TV, «Haiducii lui ŞapteCai“ a făcut 6,8 share audienţa, mai mult decât orice film din cinema-ul românesc modern, cu masturbări şi înjurături. Şi dacă era doar „One Hit Wonder“, merita..“, a scris Negru pe Facebook. 

În timpul vieţii, actriţa a încercat în repetate rânduri să obţină această indemnizaţie şi chiar a recurs la un gest disperat: i-a transmis un mesaj video sfâşietor preşedintelui UNITER, actorul Ion Caramitru, cerându-i ajutorul. 

Cuantumul lunar al indemnizaţiei de merit este egal cu o sumă ce reprezintă de trei ori valoarea salariului minim brut pe ţară garantat în plată şi este neimpozabil. Suma necesară pentru achitarea indemnizaţiilor de merit se suportă de la bugetul de stat. În momentul de faţă, fiecare beneficiar încasează lunar 4.350 de lei. Lista personalităţilor din domeniul teatral care încasează indemnizaţii de merit la ora actuală.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite