Angela Lansbury: drama care i-a marcat copilăria. Provenea dintr-o familie de politicieni, iar bunicul ei l-a întâlnit pe Hitler

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actrița a trăit o dramă despre care a spus că a fost „momentul definitoriu“ al vieții ei. „Nimic din ceea ce s-a întâmplat înainte sau după nu m-a afectat atât de tare“.

Angela Lansbury s-a refugiat în actorie pentru a suporta mai ușor moartea tatălui său
Angela Lansbury s-a refugiat în actorie pentru a suporta mai ușor moartea tatălui său FOTO Profimedi

Angela Brigid Lansbury s-a născut în Regentʼs Park (Londra), pe 16 ocotmbrie 1925. Mama ei a fost actrița irlandeză Moyna Macgill, iar tatăl ei, Edgar Lansbury, venea dintr-o lume cu totul diferită.

Acesta a fost fiul unui politician celebru, George Lansbury, care a condus Partidul Laburist între 1932 și 1935. Înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, George Lansbury, un pacifist convins, s-a întâlnit cu câțiva dintre liderii mondiali pentru a încerca să-i convingă să nu declanșeze un conflict planetar. Printre aceștia, președintele SUA Franklin Roosevelt, Adolf Hitler și Benito Mussolini. În 1940 a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace.

Tatăl actriței, Edgar Lansbury, a urmat aceeași cale și s-a implicat în politică, însă ca membru al Partidului Comunist din Marea Britanie. În 1935, pe când Angela Lansbury avea doar 9 ani, tatăl ei a murit din cauza unui cancer la stomac, la 48 de ani.

Angela Lansbury, marcată de moartea tatălui

A fost o dramă pentru întreaga familie și mai ales pentru viitoare actriță, care a mărturisit, peste ani, că a fost momentul definitoriu al vieții sale. „Privind în urmă, cred că acesta a fost momentul definitoriu al vieții mele. Nimic din ceea ce s-a întâmplat înainte sau după nu m-a afectat atât de profund. Mi-a schimbat viața. Mi-am pierdut interesul pentru școală, am devenit o visătoare, eram pierdută în durerea mea“, a declarat ea într-un interviu.

Angela Lansbury Foto profimedia 0148311243 jpg

Cu timpul, a devenit interesată de actorie, urmând exemplul mamei sale, iar acest hobby a ajutat-o să suporte mai ușor pierderea tatălui. Școala era o altă provocare, așa că s-a refugiat în cinematografe, pentru a evada din lumea reală în cea a filmului. Toate acestea au determinat-o pe mama ei să o mute pe Angela la o școală în STatele Unite ale Americii.

Deși era doar o adolescentă, Angela i-a fost prezentată unuia dintre directorii de casting de la studioul MGM, care i-a făcut cunoștință cu celebrul regizor George Cukor. Acesta a distribuit-o în rolul servitoarei Nancy, din filmul „Gaslight“. A fost un debut fulminant, pentru care a primit o nominalizare la Oscar, la doar 19 ani. „Azi împachetam cadouri de Crăciun într-un magazin universal, iar mâine jucam alături de Ingrid Bergman A fost un miracol“, spunea actrița despre debutul său în actorie.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite