Actriţa Rose McGowan şi-a povestit dramele: crescută cu bătăi într-o sectă, cu un tată abuziv şi o mamă neglijentă şi violată de Harvey Weinstein

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa americană Rose McGowan, una dintre femeile care l-au acuzat de viol pe producătorul de film Harvey Weinstein, a dezvăluit câteva fragmente din cartea de memorii în care detaliază abuzurile suferite la Hollywood, dar şi în perioada copilăriei.

Înainte să-l întâlnească pe Harvey Weinstein (65 de ani), actriţa Rose McGowan (44 de ani) trecuse deja prin numeroase abuzuri, încă din perioada copilăriei.

Conform celor scrise în cartea sa autobiografică, pe care a intitulat-o „Brave/Curajoasă“ şi care urmează să fie publicată, McGowan a fost crescută într-o sectă în care se practica poligamia, „Copiii lui Dumnezeu“, în Italia. 

Astfel, actriţa povesteşte că a avut parte de numeroase bătăi din partea membrilor cultului respectiv, pentru că refuza să spună că „l-a primit pe Dumnezeu în inima sa“, dar şi în perioada când tatăl ei s-a recăsătorit.

Familia ei a reuşit să iasă din acest cult atunci când liderii săi au început să încurajeze întreţinerea relaţiilor sexuale între adulţi şi copii, scrie Daily Mail. 

image

FOTO amazon.com

Chiar şi după această „evadare“, McGowan a petrecut mulţi ani fie alături de tatăl ei, pe care-l descrie ca fiind „un bărbat crud cu tendinţe maniacale“, sau de mama ei, care „avea o slăbiciune pentru bărbaţii abuzivi“. Pe când avea doar 13 ani, a intrat în contact cu drogurile, ajungând chiar într-o clinică de dezintoxicare pentru a-şi trata dependenţa. McGowan povesteşte că a fugit din acea clinică, iar vreme de un an a locuit pe străzi, fără mâncare şi resurse financiare. S-a mutat apoi cu mătuşa ei în Seattle.

La 15 ani, actriţa s-a mutat din nou cu mama ei în Los Angeles, dar lucrurile nu au stat prea bine nici în acest moment, fiindcă, povesteşte Rose, femeia a întâlnit un alt bărbat şi a plecat să locuiască alături de el, lăsând-o singură, în grija iubitului ei, William, de 20 de ani, care a devenit la scurt timp violent şi abuziv. 

Potrivit celor scrise în carte, într-o zi William a strâns-o de gât şi a „măturat cu ea prin cameră“. La scurt timp după a reuşit să-i fure maşina şi să plece de lângă acesta, „fără să mai privească înapoi“. 

Întâlnirea cu Harvey Weinstein 

În cele din urmă, McGowan a detaliat în premieră ce s-a întâmplat între ea şi Harvey Weinstein pe care l-a acuzat că a violat-o în 1997, pe când juca în „Scream“, film produs de Miramax, companie fondată de producător.

Actriţa povesteşte că avea programată o întâlnire cu Harvey Weinstein pentru a discuta despre cariera ei. Ajungând la Sundance Film Festival, actriţei i s-a comunicat că locul de întâlnire s-a schimbat şi trebuie să se întâlnească cu producătorul la hotelul unde acesta era cazat. Odată ce a ajuns în apartamentul lui, actriţa povesteşte că Weinstein a început efectiv să-i rupă hainele de pe ea şi apoi a forţat-o să stea pe marginea jacuzzi-ului din camera sa, moment în care a început să-i facă sex oral, în timp ce se masturba. 

„Am împietrit. Eram ca o statuie“, povesteşte Rose. Actriţa a povestit şi cum s-a terminat întâlnirea, scriind: „Gemea zgomotos. Printre lacrimi îi puteam vedea sperma plutind printre bulele din jacuzzi“.

rose mcgowan si harvey weinstein foto getty images

Rose McGowan, alături de Harvey Weinstein FOTO Guliver/Getty Images

Actriţa a evitat însă să scrie numele abuzatorului ei în carte, referindu-se la Harvey Weinstein prin apelative precum „monstrul porc“. 

McGowan nu a depus niciodată plângere la poliţie pentru că, potrivit acesteia, avocatul său i-a spus că nu va câştiga niciodată în instanţă. În schimb, pe când avea doar 23 de ani, actriţa a făcut o înţelegere cu producătorul, acceptând suma de 100.000 de dolari în schimbul tăcerii ei. 

După ce, anul trecut, Rose McGowan a ales să mărturisească public că a fost violată de Weinstein, actriţa a devenit cea mai vocală dintre victimele sale, iar zeci de femei i-au urmat exemplul, făcând acuzaţii publice împotriva producătorului, în ciuda înţelegerilor de confidenţialitatea pe care le-au semnat de-a lungul timpului, scrie Daily Mail. 

„Este timpul să ne întregim, să ne ridicăm şi să fim curajoase. De la un monstru demascat trecem la altul. Sunt toţi la fel şi trebuie să dispară“, a încheiat McGowan. 

Când a început scandalul Weinstein 

Scandalul Weinstein a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care au dezvăluit o parte din abuzurile mogulului. Peste 30 de femei l-au acuzat pe producătorul american de film Harvey Weinstein (65 de ani) că le-a hărţuit sexual, printre acestea numărându-se nume de top de la Hollywood - Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Léa Seydoux şi Cara Delevingne. În plus, alte femei, între care se numără actriţele Rose McGowan şi Asia Argento, îl acuză de viol.

Foarte multe voci susţin că Harvey Weinstein a reuşit să-şi ascundă abuzurile vreme de 30 de ani cu complicitatea oamenilor din industrie. În timp ce unii neagă că ar fi ştiut, alţii recunosc voalat că ştiau unele detalii şi recunosc că producătorul a avut o influenţă extraordinară şi a fost de neatins până acum. George Clooney însă a declarat tranşant că toţi cei din industrie sunt complici şi că zvonurile au apărut încă din anii '90, dar nimenu nu a fost interesat să cerceteze. Totuşi, starul, care a admis că a fost prieten bun cu Weinstein vreme de 20 de ani, a precizat că nu cunoştea gravitatea faptelor sale. 

Citeşte şi:

Rose McGowan, actriţa violată de Harvey Weinstein, către Meryl Streep şi alte vedete care vor purta ţinute negre la Globurile de Aur: „Vă detest ipocrizia“

Sharon Stone, declaraţii riscante în scandalul sexual de la Hollywood: Avem o gură şi două picioare, putem spune stop. Pentru ce ne compromitem?

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite