VIDEO Istoria alegerilor prezidenţiale din perioada 2000-2009, la Prima TV

0
0

Ion Cristoiu, Cristian Tudor Popescu şi Robert Turcescu, cei care au moderat dezbaterile electorale dintre candidaţii alegerilor prezidenţiale, analizează ultimele trei scrutine electorale, la „Adevărul despre România“.

Prima TV difuzează marţi, 28 octombrie, de la ora 20.30, în cadrul emisiunii „Adevărul despre România“, partea a doua a documentarului „Alegerile noastre", o retrospectivă a momentelor în care ne-am ales preşedinţii.

După ce în prima parte a documentarului ne-am amintit de alegerile din anii '90, în partea a doua vor fi analizate scrutinele din 2000, 2004 şi 2009. Ion Cristoiu, Cristian Tudor Popescu şi Robert Turcescu, moderatorii dezbaterilor electorale dintre candidaţii ultimelor trei alegeri, vor explica ascensiunea lui Corneliu Vadim Tudor, de ce a pierdut Adrian Năstase în 2004 şi ce s-a întâmplat cu Mircea Geaonă în ultima săptămână de campanie din 2009.

Reporterul special Cristian Delcea declară că „în 2000 am avut parte de un vot de dispreţ al oamenilor dezamăgiţi în deceniul irosit după Revoluţie. În 2004 şi 2009, România s-a împărţit în două şi, până la urmă, diferenţa a făcut-o abilitatea de comunicare a unui personaj charismatic, nu promisiunile sau programul politic”.


„E important să vedem cum ne-am ales preşedinţii, pentru a ne proiecta corect viitorul. Peste câteva zile vom vota din nou şi cred că acest documentar este cel mai bun argument pentru a-i face pe oameni să înţeleagă că votul lor contează", concluzionează Delcea.

Urmăriţi marţi, 28 octombrie, de la ora 20.30, la Prima TV, emisiunea „Adevărul despre România“ şi vedeţi cum şi-au ales românii conducătorii în ultimii 14 ani. 

DOCUMENTAR Alegerile noastre. Partea I (o retrospectivă a alegerilor prezidenţiale)

TV


Ultimele știri
Cele mai citite