Se transformă sau nu TVR 1 în post de ştiri? O decizie amânată

0
0

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a amânat luarea unei decizii în privinţa transformării TVR 1 în televiziune de ştiri şi a solicitat Comitetului Director (CD) al instituţiei elaborarea unui studiu referitor la oportunitatea modificării formatului acestui post, scrie Mediafax.

Membrii Consiliului de Administraţie au solicitat membrilor Comitetului Director să elaboreze un studiu din care să reiasă dacă este oportună sau nu transformarea TVR 1 din televiziune generalistă în televiziune de ştiri, au declarat, pentru Mediafax, surse din Societatea Română de Televiziune (SRTv).

Conform SPUSTV, sindicatul reprezentativ din TVR, preşedintele-director general al Televiziunii Române, Stelian Tănase, vrea ca TVR 1 să se transforme în televiziune de ştiri, de la 1 septembrie, însă Comitetul Director se opune acestei iniţiative.

„Conducerea SPUSTV susţine poziţia membrilor Comitetului Director al SRTV, care s-au opus initiaţivei de a transforma TVR 1 (ce are profil generalist – n.r.) într-un canal de nişă – post de ştiri de la 1 septembrie – şi de a face din TVR 2 un amestec de emisiuni de pe mai multe canale. Sperăm că cei care au dat dovadă de profesionalism să continue să ia decizii, nu la comanda vreunui preşedinte - director general, ci de fiecare dată să o facă în scopul creşterii audienţei şi importanţei TVR şi în interesul angajaţilor ei“, se arată în comunicatul de presă al Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din Societatea Română de Televiziune (SRTv).

Contactat de Mediafax, Stelian Tănase, care este atât membru al Comitetului Director, cât şi al Consiliului de Administraţie, a susţinut iniţial că informaţia „este falsă“, precizând totuşi că există o discuţie mai veche în SRTv privind definirea mai clară a principalelor două televiziuni din portofoliul SRTv - TVR 1 de TVR 2.

Proiectul prevede o serie de mutări ale unor emisiuni de renume de pe TVR 1 pe TVR 2. Astfel, grila TVR 2 ar semăna din ce în ce mai mult cu cea a actualului TVR 1, urmând ca acest post de televiziune să se transforme într-unul generalist, idee anunţată de preşedintele Stelian Tănase încă de la preluarea mandatului. Romina Surugiu, membru al CA al TVR, a confirmat în trecut pentru „Adevărul“ viitoarele schimbări, specificând faptul că nu se cunoaşte cu exactitate care vor fi emisiunile mutate de pe TVR 1 pe TVR 2. 

„Încercăm să realizăm o diferenţiere din punct de vedere editorial. TVR 1 va deveni un post de News&Current Affairs, iar canalul doi va avea un specific generalist, orientat spre cultură, în ideea de succes comercial, cu emisiuni variate. În prezent se desfăşoară analize şi focus grupuri în vederea implementării acestor schimbări“, a explicat Romina Surugiu la începutul acestei luni.

La rândul lui, Stelian Tănase a recunoscut că există o propunere ca TVR 1 să se transforme într-o televiziune de „News & Current Affairs“, iar TVR 2 să funcţioneze ca televiziune generalistă, precizând că ideea nu îi aparţine, ci a fost propusă în urmă cu şase luni de directorul de programe al TVR, Irina Radu. 

TV


Ultimele știri
Cele mai citite