Restaurantul „Hell's Kitchen“ s-a deschis. Mulţi concurenţi au ajuns cu-adevărat în Iadul bucătarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei membri ai juriului „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“ i-au supus la o probă extremă pe concurenţi, în cea de-a treia ediţie a show-ului. Concurenţii au fost nevoiţi să-şi prindă animalele pe care le-au gătit la una dintre probe. Însă adevăratul test, condimentat cu mult stres, ţipete şi jigniri, a avut loc atunci când restaurantul „Hell’s Kitchen“ a fost deschis pentru public.

După ce service-ul din ediţia trecută a „Hell’s Kitchen“ i-a lăsat pe chefi cu un gust amar, seara a început tensionat, cu prima eliminare: Claudia a fost prima care a părăsit competiţia culinară de la Antena 1. 

O altă concurentă, Angi, a fost devastată doar pentru faptul că a fost nominalizată pentru eliminare. La polul opus, Cătălin şi-a menţinut postura de lider făcând curant atât prin casă, cât şi printre concurenţi. Acesta şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că nimeni dintre colegii săi nu l-a ajutat la curăţenie.

image

Claudia, prima concurentă eliminată FOTO Facebook/Antena 1

Aspiranţii la marele premiu au fost treziţi cu noaptea în cap de cocoşi adevăraţi, fapt ce i-a făcut pe unii participanţi să exclame: „Simţeam că sunt pe o insulă pustie, parcă eram toţi naufragiaţi“. După ce au au alergat după păsări prin casă, chef Forin Dumitrescu i-a convocat pe concurenţi în curte, la o nouă probă surprinzătoare. 

Fetele au rezistat mai bine la stres

Proba gândită de chef Florin Dumitrescu este una contra cronometru, iar regula a fost simplă: câte un concurent din fiecare echipă a intrat într-un ţarc cu animale şi a avut la dispoziţie cinci minute pentru a prinde un patruped, pe care l-a pus apoi într-o cuşcă ce avea inscripţionat numele garniturii corespunzatoare. Apoi, concurenţii urmau să gătească ceea ce au prins, respectând combinaţia de friptură/garnitură în bucătărie.

După, alergătura de dimineaţă echipa baieţilor a făcut un mic consiliu, sfătuindu-se cu privire la reţete. Fetele au trecut direct la treaba, iar diferenţa s-a văzut în bucătărie. Băieţii s-au certat mai mult şi au gătit mai puţin.

A urmat jurizarea, în faţa celor trei şefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu. Jurizare „condimentată“ din plin cu insulte şi înjurături. Primele farfurii ieşite la jurizare au fost cea a lui Tavi si cea a Elenei, iar punctul a mers la echipa albastră, a băieţilor, dar fetele au echilibrat situaţia prin punctul obţinut de Gabriela. Deşi unii concurenţi au şi scăpări - Mihaela a pus prea mult usturoi în piure - chefii le-au acordat, totuşi, puncte. 

image

Jurizarea a fost „condimentată“ din plin cu insulte şi înjurături FOTO Facebook/Antena 1

Fetele, care considerau că vor fi pedepsite după această primă probă, au primit o veste care le-a adus zâmbetul pe buze. Deşi chefii nu au fost foarte mulţumiţi de preparatele lor, doamnele au reuşit să obţină o victorie.

Bărbaţii au fost trimişi la cratiţă şi femeile la distracţie. Echipa albastră, a băieţilor, a trebuit trebui să cureţe ambele bucătării şi să pregătească mâncare pentru animalele de la fermă, iar echipa roşie, a fetelor, a plecat la spa.  

A urmat o nouă probă de gătit sub presiune în „Bucătăria Iadului“, printre ingrediente sofisticate, condimente, tehnici diverse de preparare, idei şi încercări ale unor concurenţi de a se impune în lideri, recepţionate cu reticenţă şi comentarii de către colegi. 

În echipa băieţilor, stresul şi-a spus cuvântul la una dintre cele mai importante probe: deschiderea restaurantului „Hell’s Kitchen“. Au gătit somon, dar caracatiţa i-a speriat, la propriu, pe unii. Şi sosurile hollandaise şi mirin le-au făcut probleme. La toate acestea s-au adăugat şi reproşurile lui Florin Dumitrescu.

image

Pentru echipa băieţilor, iadul s-a dezlănţuit cu adevărat FOTO Facebook/Antena 1

Fetele au făcut mai bine faţă presiunii şi au trimis înaintea băieţilor prima farfurie către clienţii restaurantului. Totuşi şi ele au avut ulterior parte de probleme, dar şi de multe ţipete din partea lui Florin Dumitrescu. Totuşi, acesta a avut şi cuvinte de laudă pentru unul dintre concurenţi care a reuşit să gătească bine o porţie de caracatiţă.

Pendulând între extreme (şi urmând, evident, scenariul consacrat de Gordon Ramsay), Florin Dumitrescu a fost la un pas de a deveni agresiv fizic din cauza erorilor comise de concurenţi în bucătărie. Acesta i-a ameninţat că îi va lăsa pe mâna colegului său, Scărlătescu, dar deznodământul acestui eşec urmează să fie anunţat abia în ediţia de săptămâna viitoare. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite