Mihai Goţiu dă în judecată Antena 3, după „cheta publică“ deschisă de Mihai Gâdea: Victimizarea vedetelor postului a umplut paharul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul USR Mihai Goţiu a anunţat pe Facebook că va da în judecată Antena 3, dar şi pe „vedetele“ postului. Ceea ce l-a convins să facă acest demers este „cheta publică“ deschisă de Mihai Gâdea pentru a plăti daunele morale în valoare de 300.000 de lei datorate după ce a pierdut procesul cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Mihai Goţiu a scris într-o postare pe Facebook că este hotărât să dea în judecată televiziunea Antena 3. 

Mai mult, senatorul USR a amintit episodul în care postul condus de Mihai Gâdea a prezentat drept reale imagini dintr-un moment artistic în care Goţiu se lupta cu jandarmii, ţinând în mână un târnăcop, în emisiunea „Subiectiv“ moderată de Răzvan Dumitrescu. 

În urmă cu o aproximativ o săptămână, pentru acest derapaj televiziunea a fost amendată de Consiliul Naţional al Audiovizual (CNA) cu suma de 10.000 de lei.

„Da, voi da în judecată Antena 3 şi «vedetele ei». «Cheta» publică deschisă de Mihai Gâdea (susţinut şi de alte vedete ale postului), pentru a strânge suma de 300.000 de lei, datorată după ce a pierdut procesul cu Kovesi, m-a convins că e cazul să dau în judecată Antena 3.

Ca fost jurnalist, am ezitat să deschid proces Antenei 3, după ce în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu s-a pretins că aş fi sărit cu târnăcopul la jandarmi, folosind ca «dovadă» o fotografie realizată în cadrul unui proiect artistic din toamna lui 2013. Chiar dacă amenda dată ca sancţiune de CNA, săptămâna trecută, de 10.000 de lei, este derizorie, aveam încă rezerve în privinţa unui proces. Chiar şi la Antena 3 există reporteri care îşi fac onest profesia, durata proceselor în România nu e un factor motivant şi faptul că, în activitatea mea am, totuşi, alte priorităţi, m-au făcut să nu mă gândesc, până acum, serios, la o acţiune în justiţie.

Victimizarea vedetelor de la Antena 3 de după procesul pierdut cu Laura Codruţa Kovesi a umplut, însă paharul. Nu, nu e Gâdea vreun erou naţional. Nu, nu i-a făcut Justiţia vreo mare nedreptate. În loc să-şi asume greşeala, d-nul Gâdea şi alţi colegi de-ai lui apelează la o penibilă cerşetorie publică, de parcă ei ar fi cei care au nevoie de sprijin şi de subscripţie naţională!

În cazul meu, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu s-a minţit cu tupeu şi fără scrupule. Nici a doua zi şi nici măcar după decizia CNA nu au avut bunul-simţ să prezinte scuze. Şi vreau să fie clar: nu mie îmi datorează scuze, ci tuturor cetăţenilor pe care i-au minţit!“, a scris senatorul. 

„Chiar dacă procesul va dura mult, chiar dacă atacurile la adresa mea se vor intensifica, ne vom vedea în instanţă. Pentru că oamenii care urmăresc Antena 3 trebuie să afle că au fost şi sunt minţiţi pe faţă, pentru că cei care nu îi urmăresc trebuie să ştie că nu luptăm degeaba pentru Justiţie în România“, a încheiat Mihai Goţiu. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite