FOTO Cine este noua actriţă care o interpretează pe Sultana Hurrem, în serialul „Suleyman Magnificul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Episodul de aseară din serialul istoric „Suleyman Magnificul – sub domnia iubirii“ a prezentat-o pe noua Sultană Hurrem, interpretată de Vahide Percin Gordum, o actriţă cu o poveste de viaţă impresionantă.

După ce Meryem Uzerli, actriţa care până în primăvară a jucat rolul Sultanei Hurrem, a renunţat la proiect din motive personale, una dintre cele mai titrate actriţe din Turcia, Vahide Percin Gordum, i-a luat locul.

Propunerea de a interpreta rolul uneia dintre cele mai îndrăgite şi însemnate Sultane ale Imperiului Otoman a venit ca o confirmare a talentului şi aprecierii actoriceşti de care se bucură Vahide Percin în Turcia şi nu numai. Sultana, cu 15 ani mai în vârstă, este acum înfăţişată publicului drept una cu preocupări intelectuale. Hurrem apare mai înţeleaptă, mai preocupată de cultură şi mai sofisticată.

Actriţa Meryem Uzerli a interpretat-o pe Sultana Hurrem până în primăvara acestui an FOTO Kanal D

image

„Noua Hurrem“ s-a născut în Izmir, pe 13 iunie 1965, într-o familie de imigranţi greci. Actriţa a avut parte de o copilărie fericită, în ciuda faptului că familia ei ducea o viaţă modestă, tatăl ei fiind şofer de camion, iar mama casnică. Deşi a fost crescută după dogmele culturii greceşti, Vahide simte că aparţin în mai mare parte Turciei, după cum a mărturisit într-un interviu publicat în presa turcă.

„Crescând în Turcia, mă simt mai mult turcoaică decât grecoaică. Când strămoşii mei au plecat din Grecia, s-au convertit la islamism şi poate de aceea simt că aparţin mai mult Turciei. Însă am fost în Grecia şi mă leagă o emoţie puternică de această ţară datorită originii mele“, a declarat actriţa.

Vahide s-a simţit atrasă de cinematografie de la o vârstă fragedă, dar pentru că era o fire mai retrasă nu a crezut că poate deveni actriţă. A mers la Facultatea de Ştiinţe Economice, iar în cele din urmă a urmat şi cursurile Facultăţii de Arte Frumoase, secţia Teatru. După absolvirea facultăţii s-a mutat la Ankara, apoi a acceptat oferta Teatrului Naţional din Adana şi s-a mutat acolo.

Vahide Percin Gordum, în rolul Sultanei Hurrem din serialul „Suleyman Magnificul“ FOTO Kanal D

image

Deşi înălţimea sa, de 1, 78 m, a constituit o problemă şi mulţi producători nu au vrut să o accepte în serialele lor, Vahidea i-a cucerit cu talentul său actoricesc. La vârsta de 26 de ani, Vahide s-a căsătorit cu actorul Altan Gordum şi împreună au o fiică, Alize, în vârstă de 20 de ani. Cei doi au fost căsătoriţi vreme de 22 de ani, dar au divorţat anul trecut, presa speculând o posibilă relaţie a actriţei cu un bărbat mai tânăr.

Artista a întâmpinat şi probleme, căci în urmă cu trei ani a fost diagnosticată cu cancer la sân, iar timp de şase săptămâni  a făcut chimioterpaie. În final, a reuşit să învingă boala şi a vorbit despre clipele grele prin care a trecut.

„Mi-a fost greu, dar am decis să nu port perucă. Capul meu chel a fost un fel de mesaj pentru celelalte femei. Am vrut să le spun că suntem mai puternice decât orice, chiar şi decât boala“, a povestit Vahide.

Vahide Percin Gordum poate fi urmărită interpretând rolul Sultanei Hurrem, în serialul „Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii“, în fiecare joi şi vineri, de la ora 20:00, la Kanal D.

 

 

 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite