Cât de normali sunt românii?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DJ Escu şi Tili Niculae le dau telespectatorilor întâlnire sâmbăta, de la 21.00, la Kanal D
DJ Escu şi Tili Niculae le dau telespectatorilor întâlnire sâmbăta, de la 21.00, la Kanal D

Din 2 februarie, în fiecare sâmbătă de la ora 21.00, la Kanal D, DJ Escu şi Tili Niculae vor conduce „ostilităţile“ în platoul emisiunii-concurs „Crezi că eşti normal?“ şi ne vor ajuta să descoperim limitele normalităţii din societatea românească de astăzi.

„Adevărul“: V-aţi manifestat bucuria de a prezenta noul show de divertisment la care voi înşivă v-aţi uita. M-aţi făcut curioasă – ce are aşa special acest format încât să ne ţină în faţa televizorului?

Escu: Ne are pe noi, în primul rând. Apoi, atât oameni obişnuiţi, cât şi vedete, care vor forma echipe în încercarea de a intui răspunsurile majorităţii românilor la întrebări despre viaţă, deloc discrete şi premii în bani. 

Tili: E un show calitativ, difuzat la televiziunea premiată pentru cea mai rapidă ascensiune, unde am întâlnit o echipă extraordinară, oameni profesionişti, la care am găsit înţelegere, respect şi tot ceea ce mă face să dau ce am mai bun în mine. Am găsit maleabilitatea pe care mi-o doream, ceva ce niciunde în altă parte nu am găsit. Acolo te mulai sau nu, nu exista flexibilitate, obosisem şi fizic şi psihic şi tocmai de aceea decisesem să mă retrag definitiv din televiziune. Iniţial, când am aflat de probe, m-am panicat, căci m-am gândit ce fac eu cu copilul (n.r – Sofia, de un an şi jumătate). Pe mine nu mă ajută nimeni, poate mama mea uneori, dar şansa a făcut ca filmările pentru acest show să fie sâmbăta, când este acasă şi soţul meu, Dragoş. Mi s-a spus că am ales acest proiect pentru bani. Greşit! L-am ales pentru calitatea lui în primul rând (răspunsuri despre natura umană, despre societatea în care trăim) şi apoi pentru că-mi doresc o colaborare pe termen lung cu Kanal D, dacă şi ei vor descoperi în mine potenţialul de care au nevoie. Nu în ultimul rând a contat enorm şi participarea bunului meu prieten Escu.

Cum aşa? Am văzut oarece chimie între voi atât în filmuleţele de prezentare, cât şi în viaţa reală...
Tili:
Ehe, noi avem o poveste foarte frumoasă, avem istorie, avem chimie, da! Ne simţim bine împreună şi pe platou, veţi vedea, şi în afara lui. Ne ştim de pe vremea când lucram amândoi la Pro. Escu m-a primit cu braţele deschise la radio, mi-a fost un coleg extraordinar. Apoi am făcut echipă la SuperBingo. Aşa că atunci când producătoarea mi-a spus că Escu este un posibil candidat la postul de prezentator, am decis să merg la casting. Iniţial am dat separat probele, apoi împreună. Şi ne permitem multe. De exemplu, mi-a dat ditamai palma în cap!

Şi tu cum ai reacţionat?
Escu:
A jucat super. A acceptat-o cu talent şi, când am văzut filmarea după, am rămas wow de cât de bine a ieşit scena!
Tili: Am încasat-o ca o femeie martir, aşa mi-am luat-o (râde).

Să revenim la show. Spuneaţi că echipele formate dintr-un om obişnuit şi o vedetă vor trebui să ghicească ce au răspuns majoritatea românilor în nişte sondaje. Despre ce sondaje este vorba?
Escu:
Sunt răspunsuri obţinute în urma unor sondaje realizate la nivel naţional, pe un eşantion reprezentativ, de unul dintre cele mai bune institute de sondare a opiniei publice. La urma urmei, în joc sunt mulţi bani, suma maximă care poate fi câştigată într-o ediţie fiind de 25000 de lei. Răspunsurile sunt foarte interesante, uneori surprinzătoare, aşa aflăm ce e normal şi ce nu pentru români.

Deci majoritatea dictează normalitatea...
Escu:
Da. Dacă 50% plus unu spun că mănâncă în pat, atunci mâncatul în pat e normal. Noi ne informăm, show-ul nu are caracter educativ, nimeni nu judecă pe nimeni. Doar luăm pulsul societăţii în care trăim.

Ce vom vedea la prima ediţie, ce vedetă va sparge gheaţa?
Tili: Am filmat deja câteva ediţii, au fost nume frumoase, vedete OK, fără fiţe, dezinhibate. Oameni deschişi, haioşi în tot cazul.
Escu: De exemplu Valentina Pelinel. O femeie foarte frumoasă şi foarte caldă!

Tili: Iar la prima ediţie, vedeta care va sparge gheaţa este nimeni alta decât Daniela Săvuică.

Am înţeles că există un set de întrebări mai uşoare la început, după care lucrurile se complică. Cât de tare, vreau un exemplu de întrebare cu dificultate mare.
Tili: „Este normal să nu te epilezi niciodată inghinal?“ Adresată bărbaţilor. Iar concurenţii trebuie să ghicească cum au răspuns românii. Unii o fac, alţii nu. Care e procentul majoritar? Aceasta este întrebarea. Răspunzi corect, câştigi bani. Greşeşti, nu câştigi nimic.
Escu: Alta ar fi „E normal să faci pipi la duş“? Îţi dai seama, nu mulţi recunosc cu uşurinţă acest lucru. E nevoie de intuiţie pentru a ghici cum au răspuns românii.

dana savuica  foto kanal d

A fost vreun concurent care a câştigat toţi banii?
Escu:
Da. Până acum a fost un bărbat.

Şi vedeta ce câştigă în afară de experienţă?
Escu
: O săptămână are acces gratuit la bufetul Kanal D (râde).

Cât de normală este societatea în care trăim?
Tili:
Nu vrem să dăm verdicte, telespectatorii vor afla urmărind show-ul.

Escu: Că bine zice ea!

E bine sau nu să ne raportăm la ceea ce e normal?
Escu:
Nu e bine, dar e interesant de aflat.
Tilli: Nu neapărat. Se ştie că de cele mai multe ori, majoritatea se înşeală.

Cât de normală este ea?
Escu:
Deloc! E atipică, nu e o persoană obişnuită.
Tili: Sunt normală doar în ceea ce priveşte viaţa de familie. În rest... sunt nebunatică, nu tocmai normală în tot cazul!

E normal să ţii morţiş să fii altfel decât majoritatea?
Escu
: Nuuu. De ce să fii altfel dacă nu eşti?! Una e să fii demonstrativ şi alta e să actezi.
Tili: Nu. Ori eşti, ori nu eşti, e simplu. Altfel rişti să cazi în penibil.

tili kanal d

Cât de normal e Escu?
Tili:
Foarte normal (râde). E tipicar, foarte organizat, cu agendă, pe care o respectă orice ar fi. Punctual, atent la detalii. A avut emoţii la filmări, mai ales în pat...
Escu: Păi zi-mi tu, e normal ca la filmări, partenera ta de prezentare să se suie călare pe tine? E o întrebare...

Ce lucruri anormale în trecut sunt astăzi normale pentru voi, pentru români?
Escu:
N-am crezut că o să ajung să petrec ore-n şir la costum, cravată sau papion şi să-mi şi placă. Adică am ajuns să mă îmbrac la patru ace chiar şi atunci când nu am o întâlnire de afaceri sau nu merg într-un loc unde codul de vestimentar impune o astfel de ţinută, eu fiind omul bascheţilor şi al tricourilor înainte.
Tili: N-am crezut că o să devină normal să fii bădăran, superficial. Eu am crescut cu principii de genul - hai să cedăm locul unui bătrân în tramvai sau unui copil. Nu pot să cred că am ajuns să fiu înjurată în parc de unii părinţi, cărora le atrag atenţia că nu e frumos să scuipe pe jos seminţe sau să arunce gunoaie în faţa copiilor! E un exemplu foarte urât. Acum se merge pe E OK să faci orice, să înjuri, să minţi, să înşeli etc. E foarte trist!

Escu: Eu cred că singura soluţie ca să trăieşti în continuare bine e să închizi ochii la timp.
Tili: Eu nu pot. Pe mine mă afectează, mi-e imposibil să nu reacţionez la nesimţire! Nu închid ochii, pentru că eu încă mai cred că dacă un singur om ia atitudine, lucrurile se pot schimba în bine.

La ce aţi renunţat pentru acest show de divertisment şi ce alte proiecte mai aveţi în prezent?
Escu
: La nimic. Fac în continuare ceea ce fac de ani buni – design interior, şi fac bine. Cele două nu se încurcă şi nu mă încurcă, ba dimpotrivă.
Tili: Singurul alt proiect în care sunt implicată de un an şi jumătate este fiica mea, Sofia.

E normal să te dezbraci la televizor şi prin ziare pentru tot poporul?
Escu:
Bineînţeles. Dacă-i pentru TOT poporul...
Tili: Am avut propuneri, nu le-am onorat. Cu o singură excepţie, nişte poze sexy într-o revistă, decizie pe care o regret şi acum. Am plâns atunci şi mi-am dat seama că vreau ca oamenii să mă cunoască pentru ceea ce sunt eu, pentru ceea ce pot juca, pentru talentul meu, nu pentru formele mele. Chiar dacă nu a fost nimic vulgar, am realizat că normal ar fi să mă vadă în toată splendeţea, dacă e vreo splendeţe, omul cu care am ales să merg alături, să-mi întemeiez o familie, în niciun caz tot poporul! Dacă altele consideră că aşa e OK să facă, e problema lor. Eu vorbesc de calitate în timp, să mă judece poporul pentru rolurile mele, pentru activitatea mea, nu pentru ce bombă sexy sunt sau nu! Nici pentru bani nu mi se pare normal, căci bani vin şi se duc.

E normal să-ţi laşi copilul cu bona sau cu bunica şi să te întorci la muncă după doar câteva luni de la naştere?
Escu:
Da. Trebuie tăiat cordonul ombilical, şi un părinte activ e mult mai fericit decât unul legat cu forţa de biberoane şi desene animate. În plus, trebuie să facă şi bunica ceva, nu?! Dar ar trebui un permis de părinte. Trebuie să ai un minimum de bun simţ şi responsabilitate - nu de bani sau de diplome - ca să poţi creşte un copil.  Părerea mea !

Tili: Într-o lume ideală nu e normal. Dar, cum trăim în România şi preţurile sunt cum sunt, eşti obligat de multe ori să te întorci mai repede decât ar fi normal la muncă. Este trist pentru că un copil are nevoie de afecţiune, se dezvoltă altfel în preajma părinţilor decât alături  de o bonă, fie ea cea mai tare bonă. O bonă nu va înlocui niciodată dragostea unei mame, orice ar fi! Când ai posibilitatea însă să stai cu copilul, adică atunci când financiar îţi permiţi, atunci chiar e păcat să pierzi vreo secundă din momentele care nu se mai întorc ulterior. Am prieteni care sunt stabiliţi în afara ţării şi care fac copii de drag, căci statul îi “graţiază”, îi ajută financiar. Ei nu au grija zilei de mâine, aşa cum se întâmplă cel mai adesea la noi. Înainte de Sofia îmi doream doi copii, acum însă m-am cam lecuit. Ca o concluzie, cred că orice om normal şi-ar dori să stea acasă, să fie în mediul lui, alături de copilaş, în loc să meagă la serviciu, să-şi facă nervi, griji etc.

E normal să stai în concediu post-natal ca bărbat, iar soţia/consoarta să meargă la serviciu?
Escu:
Perfect normal. De ce să nu-ţi ţii în braţe copilul zilnic, să-l drăgăleşti şi să-i inventariezi fiecare grimasă nouă, pentru "privilegiul" de a fi bărbatul casei?!? Dealtfel, în curând câştigurile femeilor şi ale bărbaţilor în familie vor fi 50-50. Deci, statistic vorbind, e normal să încălzeşti biberoane :)

E normal sexul înainte de căsătorie?
Escu:
Nuuuu. Nu cu viitoarea nevastă!
Tili: Da. În lumea mea, în prezent, mi se pare extrem de important sexul. Indiferent că duce la o căsătorie sau nu, sexul este cel mai important într-o relaţie, iar cine nu recunoaşte are, probabil, o problemă. Sexul atenuează tensiunile în cuplu şi este şi foarte bun pentru organism. De ce să te abţii de la ceva care-ţi face plăcere?!

normal anormal foto kanal d

E o fiţă să refuzi sexul la prima întâlnire?
Escu
: Este mai mult o necesitate. Ca şi în afaceri, e bine să ştii mai întâi cu cine ai de-a face. Dacă-l vezi sau o vezi că smuceşte capul des şi se uită chiorpaliu la ore fixe, mai bine refuzi de tot, orice!
Tili: Nu conteză la a câta întâlnire faci sex. Contează peste cine dai. Dacă este un om calitativ, femeie sau bărbat, şi apar sentimente sau pură plăcere, nu există motive de regrete ulterior. Dacă refuzi la prima întâlnire nu înseamnă că eşti mai cu moţ decât cineva care nu refuză.

E normal să mănânci în timp ce faci sex?
Escu:
Depinde ce. Există o serie de alimente universal acceptate în contextul ludic: cireşele, căpşunile, siropul de ciocolată, frişca. Excludem totuşi gutuile, pepenele roşu servit în coajă (cu sâmburi) şi sarmalele în foi de varză.
Tili: Mie nu mi se pare normal. S-a întâmplat să fiu luată, prinsă în ofsaid, în timp ce mestecam ceva. Dar nu la modul că hai să mănânc un sandviş sau mai ştiu eu ce, să stau pe spate şi să las partenerul să se agite de unul singur... Mi se pare aiurea, adică ori dau atenţie, ori nu.

E normal să faci treabă în casă gol/goală?
Escu:
Depinde de ce fel de treabă faci. Dacă repari veioza şi ieşi pe palier să vezi dacă e curent electric în bloc s-ar putea să dai peste vecina care e şi ea goală, duce gunoiul. Dacă faci altfel de treabă... e bine să-ţi iei ajutoare. Minim două
Tili: Mi s-a întâmplat. Eram însărcinată cu Sofia, muream de cald, nici aerul condiţionat nu mai făcea faţă... Nu ştiu dacă e normal s-o faci în mod frecvent, dar cine ştie, poate ai mai multă energie, mai mult aplomb.

E normal să porţi ceva ce nu te avantajează doar pentru că e la modă?
Escu: Nu e normal să porţi nimic ce nu te avantajează. Dar se întâmplă des. Aştept moda în care se vor purta chiloţii peste costumul de spandex, Superman-style. Ce caterincă o să fie prin tabloide!
Tili: Nu. Pe mine mă avantajează în mod special colanţii, dar, în perioada în care m-am îngrăşat, am renunţat să-i mai port, chiar dacă erau la modă.
 

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite