REPORTAJ Comic Con 2016: Cum a fost pe tărâmul iubitorilor de jocuri, benzi desenate, filme şi seriale FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
East European Comic Con 2016
East European Comic Con 2016

Weekendul trecut, la Romexpo, a avut loc cea de-a patra ediţie a celui mai mare eveniment din estul Europei dedicat pasionaţilor de jocuri, benzi desenate, filme, seriale şi anime-uri. Aproximativ 40.000 de oameni au avut parte de trei zile de distracţie, concursuri şi întâlniri cu actori internaţionali.

Cele 28 de grade Celsius, care făceau din ultima duminică a lunii mai una clasică de vară, ca cele în care urăşti să ieşi din casă la ora prânzului, nu i-au împiedicat pe împătimiţii lumii virtuale să se desprindă de calculatoare şi să-şi dea întâlnire cu alţi pasionaţi de joc şi joacă. Autobuzul 331 era împânzit de comic con-işti sub acoperire care parcă se înţelegeau din priviri. Brăţările îi dădeau de gol. Un băiat îi dă un cot prietenei lui: „Uite, Comic Con“, a spus zâmbind complice, arătând spre fata din faţa lui care răsfoia broşura cu programul evenimentului.

La ora 13.00, din pavilionul C3 de la Romexpo se transformase într-o sufragerie imensă de unde se auzeau râsete şi aplauze. O sufragerie în care erau poftiţi vreo 200 de oameni să ia loc şi să stea la o „şuetă“ cu Daniel Portman şi Gemma Whelan. Cei doi actori din „Game of Thrones“ stăteau confortabil pe canapea şi răspundeau la întrebările fanilor curioşi, aşezaţi în şir indian pe mijlocul sălii, aşteptându-şi rândul la microfon. 

În atmosfera destinsă şi prietenoasă, Daniel Portman, care îl interpretează pe scutierul Podrick Payne în serial, ne-a dezvăluit că a plâns ca un copil la scena în care Hodor a fost omorât de White Walkers. Fanele s-au simţit măgulite atunci când actorul le-a mărturisit că zvonurile potrivit cărora România e plină de femei frumoase i-au fost confirmate. „Dacă ar fi să faceţi un film, ce subiect aţi alege?“ – „Un film despre o noapte sălbatică în Bucureşti“, a glumit Daniel spre amuzamentul celor din sală. 

portman si whelan
portman si whelan

Daniel Portman şi Gemma Whelan, actorii din „Game of Thrones“, la întâlnirea cu fanii

Daniel şi Gemma nu râvnesc la fioroşii dragonii lui Daenerys Targaryen şi preferă drept animale de companie unicornii şi căţeluşii. Gemma Whelan a povestit cum la audiţiile pentru „Game of Thrones“ a trebuit să-şi calce pe propriile principii vegetariene şi să mimeze poftă cu care trebuia să muşte dintr-o halcă de carne, întrucât nu le spusese producătorilor despre regimul său alimentar. Şi se pare că sacrificul a meritat. Timp de aproape o oră, curiozităţile fanilor au fost satisfăcute pe deplin. Mai puţin cele care au legătură cu secretele de preţ ale serialului, pe care le-au ocolit elegant şi cu acelaşi umor. 

La ieşirea din sală, trecătorii se puteau fotografia pe nelipsitul Tron de Fier, pentru câteva secunde devenind conducătorii celor Şapte Regate. În apropiere, HBO a amplasat şi un panou tactil cu personaje din „Game of Thrones“ „sensibile la atingere“. Am pus şi eu mâna pe Tyrion Lannister şi mi-a răspuns cu replica lui celebră: „That’s what I do. I drink and I know things“ (trad. „Cu asta mă ocup. Beau şi ştiu lucruri“). Nu la fel de prietenos a fost şi dragonul care atunci când „l-am mângâiat“, a scuipat flăcări spre mine.

comic con
comic con

Panoul tactil HBO cu personaje din „Game of Thrones“

Mi-am continuat turul printre standurile din pavilionul C1 unde puteai găsi orice are legătură cu lumea fantastică a iubitorilor de fantastic. M-am oprit la standul IndyDraw & Dream Sellers Design, iar Red, aşa cum mi s-a recomandat fată cu părul roşu, costumată în pirat, mi-a explicat cum stă treaba cu mica lor afacere dedicată în special Cosplayerilor, formată din mai multe branduri axate pe diferite nişe. Figurinele, tricourile şi pernele personalizate, bijuteriile lucrate manual, posterele cu personaje din benzi desenate şi costumele sunt realizate cu multă muncă de nişte tineri talentaţi. Comic Con a fost practic prima lor apariţie publică. „Figurinele, bijuteriile unicat şi tricourile special realizate pentru Comic Con au mers foarte bine“, mi-a spus aceasta.

comic con 2016
comic con 2016

Micii întreprinzători au profitat de ocazie pentru a-şi comercializa produsele la Comic Con

Una dintre cele mai haiose amintiri pe care o puteai lua acasă era caricatura propriei persoane. Un domn de peste 40 de ani stătea cuminte pe scaun, în timp ce copiii săi râdeau pe sub mustăţi, din spatele caricaturistului, de noua verisiune în creion a tăticului.

„Ne-am făcut toţi caricaturi ca să le punem acasă în ramă. Venim pentru atmosferă, pentru oameni, pentru copii“, mi-a spus aceasta zâmbind după ce i-a fost înmânată caricatura.

comic con 2016
comic con 2016

La standul editurii Lex Comics, unde s-a vândut albumul „Umătorul Cadru“, un artist realiza caricaturi pentru vizitatori

De departe, atracţia de la Comic Con râmân Cosplayerii, pasionaţii de animaţii, filme şi jocuri video care se costumează în personajele preferate şi se remarcă din mulţime. Majoritatea adolescenţi, costumaţi în cele mai bizare personaje, cu peruci, lentile de contact şi costume realizate chiar de ei, Cosplayerii nu spun nu atunci când vizitatorii îi opresc să facă o poza cu ei.

Irina şi Elena, în vârsta de 20 de ani, au ales anul acesta să dea viaţă unor personaje născute din propria lor imaginaţie, aşa că au devenit regina elfilor, respectiv regina dragonilor. „Am venit să ne distrăm, să cunoaştem oameni noi, să facem poze cu ei, să ne întâlnim cu prietenii, cu actorii“, mi-a spus Irina. „Mi-a plăcut foarte mult concursul de Cosplay şi m-a impresionat foarte tare că Cosplayerii români depun foarte mult efort în ceea ce fac şi evoluează pe an ce trece“, a continuat aceasta privindu-mă prin lentilele albe înfricoşătoare.  Fetele mi-au povestit că şi-au făcut mulţi prieteni care împărtăşesc aceeaşi pasiune pentru animeuri la festivaluri de profil, printre care mi-a enumerat Otaku, Nijikon şi festivalul Taiju Matsuri, organizat de liceul „Ion Creangă“.

comic con 2016
comic con 2016

Irina şi Elena, în vârstă de 20 de ani s-au costumat în personaje fantastice născute din imaginaţia lor

Lisa, în vârstă de 17 ani, care s-a costumat în Female Barbarian din jocul „Diablo 3“. „Îmi place pentru ca are o armură complexă şi am jucat foarte mult acest joc cu personajul respectiv“, m-a lămurit adolescenta. Mi-a povestit cu mândrie cum şi-a făcut singură armura din worbla, un material thermoplastic, iar pentru sabie a folosit şi lemn.

comic con 2016
comic con 2016

Lisa şi-a confecţionat singură costumul 

I-am întâlnit mai apoi pe Călin (16 ani), costumat într-un Mad Hatter din jocul „Batman: Arkham Origins“ şi pe Queen (18 ani), care a ales o costumaţie steampunk. Queen mi-a povestit despre afacerea cu costume steampunk, rock, gotice, pe care o are de trei ani împreună cu mama sa şi m-a invitat la standul lor, denumit „Darks“. „Am venit cu ceva diferit faţă de ceilalţi expozanţi. Noi am adus practic ceea ce lipsea de aici“, mi-a spus Queen.

comic con 2016
comic con 2016

Călin (16 ani) şi Queen (18 ani)

East European Comic Con 2016 a avut loc între 27 şi 29 mai, la Romexpo. Iubitorii de jocuri video s-au bucurat în acest an de  prezenţe de marcă: Riot Games au fost prezenţi în cadrul ESL Arena cu conceptul de „League of Legends Village/ Sat League of Legends“, iar Blizzard, creatorii War of Warcraft şi Starcraft, şi-au prezentat cel mai recent joc, „Overwatch“. Amatorii au putut testa cele mai noi jocuri şi au luat parte la o comperiţie regională de gaming. Nici jocurile de societate (board games) nu au fost lipsite de la eveniment.

Sute de fani s-au întâlnit cu actorii internaţionali  Charles Dance, Daniel Portman, Gemma Whelan („Game of Thrones“), Mark Pellegrino („Lost“, „Supernatural“ şi „Dexter“), Sylvester McCoy („Hobbitul“) şi David Anders („Heroes“, „Alias“, „Once Upon a Time“, „i Zombie“), alături de care au făcut poze şi au participat la sesiuni de autografe.

Anul acesta, East European Comic Con va avea şi ediţia de iarnă, care se va desfăşura în perioada 11-13 noiembrie, au anunţat, luni, organizatorii, spre bucuria fanilor care aşteaptă nerăbdători să afle ce li s-a pregătit. Biletele vor fi puse în vânzare în aproximativ două săptămâni.

ShowbizPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite