Yasmin Levy, mesaj emoționant pentru români: „Îmi este foarte dor de voi și vă aștept la concert“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, transmite un mesaj emoționant spectatorilor români, pe care îi așteaptă la concertul din 11 decembrie, de la Sala Palatului din București.

Yasmin Levy revine duminică în România, după 10 ani de la primul său concert aici. „Bună tuturor. Revin în România și voi cânta la Sala Palatului. Îmi este foarte dor de voi, abia aștept să vă cânt și vă aștept la concert“, a spus artista în mesaj.  

Yasmin Levy revine la București după 10 ani
Yasmin Levy revine la București după 10 ani Foto PR

Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie, la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul sau și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga. Artista a mai cântat în România în 2011, în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București.

Cu stilul ei distinct și emoționant, Yasmin Levy aduce o nouă interpretare cântecului medieval iudeo- spaniol (ladino), încorporând sunete de flamenco andaluz și muzică tradițională turcească și combinând instrumente precum darbuka, oud, vioară, violoncel și pian. Ziarul britanic The Guardian o descrie pe artistă drept „una dintre cele mai bune cântărețe din Orientul Mijlociu".

 „Vin din Israel pentru a cânta muzica Sephardy - cea a evreilor care locuiau în Spania înainte de anul 1492, anul în care au fost obligaţi să părăsească teritoriul iberic. Textul acestor cântece este în ladino, spaniola veche vorbită acum mai bine de cinci veacuri, în care apar însă şi influenţe din alte limbi. În plus, sunt mândră să combin cele două culturi, ladino şi flamenco, amestecând în acelaşi timp influenţe din Orientul Mijlociu", a declarat artista.  

Născută în 1975, Yasmin Levy este o artistă internațională de origine evreiască sefardă. A debutat discografic în 2000, obținând încă de la început recunoaștere în showbiz. Părinții ei erau imigranți din Turcia. Yasmin Levy a lansat opt albume muzicale în ladino, spaniolă și ebraică, toate aflate în topurile internaționale, iar melodiile sale au peste 120 milioane de vizualizări pe YouTube. Albumul de debut, „Românce & Yasmin“ din 2000, i-a adus o nominalizare la Cel mai bun debutant la fRoots / BBC Radio 3 World Music Awards. De asemenea artista este câștigătoarea Internațional Songwriting Competition cu melodia  „Me Voy”.

În 2021 remixul melodiei „La Alegria”, a devenit viral, ajungând pe locul 1 în topurile de muzică house, fiind prezent și în top 50 Global pe Spotify și top 200 Worldwide Chart, tot pe Spotify. Biletele pentru spectacolul din 11 decembrie de la Sala Palatului pornesc de la 200 de lei și pot fi achiziționate din rețeaua IaBilet.ro.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite