„The Masterpiece Experience“ aduce la Sala Palatului primul mix de orchestră tradiţională şi virtuală, format din 320 de instrumentişti VIDEO

0
0
Ciprian Costin şi-a mai adus show-ul în România, în urmă cu trei ani, şi a avut un real succes
Ciprian Costin şi-a mai adus show-ul în România, în urmă cu trei ani, şi a avut un real succes

„The Masterpiece Experience“, un show ce are la bază muzica de film şi care combină arta cu tehnologia, va aduce pe scena Sălii Palatului primul mix de orchestră tradiţională şi virtuală, format din 320 de instrumentişti.

„The Masterpiece Experience: Interstellar & Dark Knight“, un concert de muzică de film, este unul dintre puţinele spectacole din lume care foloseşte la scară largă suport tehnic şi informatic pentru a potenţa efectul artistic. Show-ul, pus la cale de Ciprian Costin, un tânăr român stabilit în Los Angeles, va avea loc pe 27 aprilie, de la ora 20.00, la Sala Palatului şi va aduce pe scenă primul mix de orchestră tradiţională şi virtuală, format din 320 de instrumentişti.

„Aducem orchestra simfonică în secolul XXI prin combinaţia dintre acustic şi electronic“, spune creatorul şi producătorul show-ului, Ciprian Costin. „Pentru prima dată, la Sala Palatului, sonoritatea a peste 320 de instrumentişti va fi auzită într-un concert. 45 de instrumente vor fi fizic prezente pe scenă, iar restul de 275 de instrumente vor fi generate în timp real, folosind echipamente hardware cu performanţa de peste 330 de Gigaflops, 96 GB RAM şi reverberaţia filarmonicii din Viena“, explică Ciprian Costin una dintre noutăţile absolute aduse de „The Masterpiece Experience“ la Bucureşti. Un interviu cu Ciprian Costin puteţi citi aici

Arta progresează prin intermediul tehnologiei este convingerea lui Ciprian Costin, compozitor, pianist, informatician şi producătorul unuia dintre cele mai emoţionante şi revoluţionare show-uri ale momentului.

Cea de-a treia ediţie „The Masterpiece Experience“, pe care iubitorii muzicii de film o pot vedea pe 27 aprilie, la Sala Palatului, va avea în prim-plan o poveste science-fiction cu narator, inspirată din „Odiseea“ lui Homer. Toate piesele din concert, muzica de trailere scrisă de Two Steps from Hell şi muzica de film compusă de Hans Zimmer („The Dark Knight/ Cavalerul negru“ şi „Interstellar/ Interstellar – Călătorind prin Univers“), fac parte dintr-o poveste de dragoste, de război, ce reuneşte mai multe culturi şi prezintă societatea umană dintr-o perspectivă unică. 

Recrearea în concert a pieselor este realizată în colaborare cu Hans Zimmer, celebrul compozitor câştigător al premiului Oscar pentru „The Dark Knight“, şi Thomas Bergersen, de la celebra casa de producţie muzicală americană Two Steps from Hell. Biletele pentru ineditul eveniment pot fi achiziţionate de pe site-ul vreaubilet.ro şi de la Sala Palatului. 

Ciprian Costin şi-a mai adus spectacolul în România, în urmă cu trei ani, când 4.000 de spectatori la Bucureşti şi 5.000 la Iaşi au trăit experienţa unui show uluitor şi priveau cum sub ochii lor este recreată istoria universului pe acordurile titanilor muzicii de film într-o manieră unică: cu ajutorul unei orchestre de peste 40 de muzicieni, al tehnologiei, laserelor şi proiecţiilor multimedia. 

The Masterpiece Experience - Trailer 2016 from The Masterpiece Experience on Vimeo.

Muzică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri