Teatrul Regal din Madrid şi Scala din Milano îl susţin pe Plácido Domingo după acuzaţiile de hărţuire sexuală: „Trebuie să fie dovedite în instanţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Regal din Madrid şi Scala din Milano au anunţat că menţin programul care îl include pe tenorul şi dirijorul Plácido Domingo, în ciuda acuzaţiilor de hărţuire sexuală formulate împotriva artistului spaniol.

Instituţia spaniolă de spectacole a anunţat că Domingo va face parte din stagiunea 2019-2020 şi a spus că acuzaţiile „trebuie să aibă o bază, să fie dovedite în instanţă“, potrivit La Vanguardia, citat de news.ro.

Scala din Milano a confirmat sâmbătă că va menţine reprezentaţiile lui Plácido Domingo programate în perioada 15 decembrie - 13 ianuarie, care vor marca 50 de ani de la debutul lui pe această scenă. 

Teatrul Regal a transmis că nu tolerează deloc „niciun fel de comportament care presupune abuzuri şi agresiune sexuală“ şi că este solidar cu victimele unor astfel de cazuri. Instituţia a reiterat „admiraţia şi recunoaşterea pentru tot ce înseamnă extraordinara lui carieră în lirica spaniolă şi internaţională şi pentru traiectoria exemplară“ în teatru.

Domingo, în vârstă de 78 de ani, a primit în ultimele zile sprijinul mai multor instituţii muzicale, după ce nouă femei - între care opt şi-au ascuns identitatea - l-au acuzat de hărţuire sexuală. Ele fac referire la incidente ce ar fi avut loc în anii 1980.

Una dintre femei a mărturisit că Domingo a atins-o pe sub fustă şi alte trei au declarat că au fost sărutate cu forţa. 

Orchestra din Philadelphia şi Opera din San Francisco au anulat spectacolele care îl avea drept protagonist pe Domingo. Opera din Los Angeles, unde artistul este director general din 2003, va începe o anchetă internă.

Cum se apără tenorul 

„Acuzaţiile acestor persoane anonime care datează de acum 30 de ani sunt profund îngrijorătoare şi, aşa cum au apărut, inexacte. Chiar şi aşa, este dureros să aud că am fost capabil să enervez pe cineva sau să le fac să se simtă inconfortabil, indiferent de cât timp am făcut-o şi în ciuda celor mai bune intenţii ale mele. Cred că toate interacţiunile mele şi relaţiile au fost întotdeauna acceptate şi consimţite. Oamenii care mă cunosc sau care au lucrat cu mine ştiu că nu sunt o persoană care poate răni, jigni sau jena pe cineva în mod intenţionat“, este răspunsul oferit de tenor agenţiei de presă. 

„Standardele după care ne măsurăm astăzi, şi trebuie să ne măsurăm singuri, sunt foarte diferite de cum erau în trecut“, a adăugat cunoscutul tenor. 

Niciuna dintre femei nu a putut oferi documente de niciun fel pentru a-şi susţine acuzaţiile, dar agenţia a vorbit cu „mai mulţi“ colegi şi prieteni cărora acestea le-au povestit ce s-a întâmplat atunci.  

Repertoriul lui Plácido Domingo cuprinde 150 de roluri, cu peste 4.000 de reprezentaţii, vocea sa apare pe mai mult de 100 de înregistrări - opere, arii şi duete - şi a primit până în prezent 12 premii Grammy.

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite