Notorious B.I.G., prea gras şi misogin ca o stradă să fie numită după el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crescut
în Brooklyn, Notorious B.I.G. a cunoscut momentul anilor 1980,
apogeul perioadei în care se vindeau droguri
Crescut în Brooklyn, Notorious B.I.G. a cunoscut momentul anilor 1980, apogeul perioadei în care se vindeau droguri

„Calea lui Notorious B.I.G.“ a ajuns la capăt după ce membrii consiliului local din New York, s-au opus numirii unei străzi după celebrul rapper, scrie „Time“.

În memoria artistului, rezidenţii cartierului Clinton Hill, din Brooklyn şi-au anunţat intenţia de a numi o stradă din cartierul Brooklyn după acesta. Denumirea „Christopher Wallace Way“ (numele real al rapper-ului Notorious B.I.G. n.r.) i-a înfuriat pe componenţii consiliului, care nu au fost de acord cu proiectul. Aceştia au adus ca argumente împotriva numirii străzii trecutul criminal al cântăreţului şi faptul că era mult prea gras. „Din punct de vedere fizic, omul nu era tocmai cel mai bun model pentru tineri. Eu nu îl vad ca pe un exemplu de urmat, iar pe mine personal mă jigneşte“, a declarat Lucy Koteen, o componentă a consiliului.

Koteen nu a fost singura care s-a opus deciziei. Dezaprobarea s-a mai bazat şi pe decizia lui Kenn Lowy care a spus despre Notorious B.I.G. că a început să vândă droguri de la 12 ani, a abandonat şcoala şi a avut o moarte violentă. Mai mult, Lowy a mai spus că atitudiena peiorativă faţă de femei a rapper-ului din melodii sale a contat în luarea deciziei.

Pe de altă parte, LeRoy McCarthy, cel care a iniţiat acţiunea de redenumire a străzii St. James Place and Fulton a spus că decizia consiliului nu ar fi trebuit să se bazeze pe înfăţişarea cântăreţului. „Notorious B.I.G. a folosit limbajul străzilor unde a copilărit pentru a spune ceea ce simţea“, a declarat McCarthy.

Christopher George Latore Wallace, cunoscut sub numele de Biggie Smalls (după un gangster din filmul din 1975 „Let’s Do It Again“) şi mai ales ca The Notorious B.I.G., a fost un rapper american. Crescut în Brooklyn, New York, Wallace a cunoscut momentul anillor 1980, apogeul perioadei în care se vindeau droguri pe străzi, lucru pe care l-a practicat şi el de la o vârstă foarte fragedă. Când şi-a lansat albumul de debut „Ready to Die“ în 1994 el era o figură centrală pe scena hip-hop-ului din Coasta de Est şi a crescut vizibilitatea oraşului New York într-o perioada în care muzica rapp era dominată de artişti de pe Coasta de Vest a Statelor Unite. Anul următor, Wallace împreună cu câţiva prieteni din copilărie a format grupul „Junior M.A.F.I.A.“. În timp ce înregistra pentru al doilea album, Biggie a fost implicat in conflictul dintre Coasta de Est şi Coasta de Vest.


 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite