Eurovision 2015: Topul celor mai descărcate melodii de pe iTunes. Câştigătorul, acuzat de plagiat, pe prima poziţie. Ce loc ocupă România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Melodiile cântate pe scena Eurovision 2015 ocupă primele poziţii în topul celor mai descărcate piese din cel mai mare magazin online, iTunes. Piesa câştigătorului Eurovision 2015, suedezul Måns Zelmerlöw, domină clasamentele în peste 20 de ţări, inclusiv în România şi Moldova.

Aşa cum era de aşteptat, melodia câştigătoare a ediţiei din acest an, „Heroes“, interpretată de reprezentantul Suediei, Måns Zelmerlöw, este cea mai descărcată de pe iTunes în peste 20 de ţări – Letonia, Finlanda, Elveţia, Malta, Spania, Germania, Armenia, Lituania, Austria, Estonia, Moldova, Slovenia, România, Polonia, Irlanda, Azerbaidjan, Olanda, Danemarca, Luxemburg, Norvegia şi, bineînţeles, Suedia. 

De asemenea, ocupă locul doi în topul celor mai descărcate melodii de la Eurovision 2015 în Israel, Rusia, Cipru, Belgia şi Grecia, reuşind să se claseze în primele zece poziţii din alte şapte state şi fiind în topul altor 15 ţări, potrivit site-ului esctracker.com.

Eurovision 2015: Câştigătorul, acuzat de plagiat

Piesa „Heroes“ a atras atenţia nu doar pentru victoria de la Eurovision 2015, unde a obţinut un total de 365 de puncte, ci şi pentru că interpretul a fost acuzat de plagiat. Între melodia Suediei şi „Lovers on the sun“, a celebrului DJ francez David Guetta, există o serie de asemănări, care au fost remarcate, în primă instanţă, de Eric Saade, un cântăreţ suedez care a participat la Eurovision, în 2011, ocupând locul trei. Mai mult decât atât, şi originalitatea conceptului show-ului prezentat la Eurovision 2015 a fost pus la îndoială, fiind voci care susţin că a fost inspirat din clipul „The Alchemy of Light“. „Recunoaştem că am fost inspiraţi de munca altora, dar refuzăm să admitem că e un plagiat. Oricum, nu avem timp pentru asta“, a declarat Christer Björkman, şeful delegaţiei suedeze SVT la Eurovision 2015.

    

Piesa „A million voices“, care i-a adus reprezentantei Rusiei, Polina Gagarina, poziţia secundă în finala Eurovision 2015, este a doua cea mai bine vândută piesă de pe iTunes, ocupând prima poziţie în Belarus, Kazakhstan, Kyrgyzstan şi Rusia, în timp ce în Moldova este pe locul secund. 

„Grande amore“, piesa trupei de tenori Il Volo, care a reprezentat Italia în concursul Eurovision 2015, completează podiumul, aşa cum s-a întâmplat şi în finala de la Viena. Melodia italienilor ocupă primul loc în topul descărcărilor în Grecia şi locul secund în Malta. 

Topul celor mai descărcate melodii de la Eurovision 2015 este completat în ordine de „Rhytm inside“ (Loïc Nottet, Belgia), „Goodbye to yesterday“ (Elina Born & Stig Rästa, Estonia), „Love injected“ (Aminata, Letonia), „Golden Boy“ (Nadav Guedj, Israel), „Tonight again“ (Guy Sebastian, Australia), „A monster like me“ (Mørland & Debrah Scarlett, Norvegia) şi „Here for you“ (Maraaya, Slovenia).

Piesa „De la capăt/ All over again“, cu care reprezentanţii României, trupa Voltaj, s-au clasat pe locul 15 în finala Eurovision 2015, ocupă locul 21 în topul celor mai descărcate piese cântate pe scena din Viena. Pe de altă parte, piesa României se află pe locul şase în topul celor mai vizualizate videoclipuri, cu peste 3,6 milioane de afişări. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite