Eminem, val de controverse din cauza unor versuri în care glorifică violul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eminem a fost criticat atât de fani, cât şi de reprezentanţii organizaţiilor care militează împotriva violurilor FOTO Getty Images
Eminem a fost criticat atât de fani, cât şi de reprezentanţii organizaţiilor care militează împotriva violurilor FOTO Getty Images

Rapperul Eminem (42 de ani) a stârnit un val de controverse puternice după ce a înregistrat alături de Dr. Dre, pentru coloana sonoră a filmului „Straight Outta Compton“, un single ale cărui versuri glorifică violul, scrie „Daily Mail“.

Single-ul se numeşte „Medicine Man“, „Nimeni nu e în siguranţă/ Necredincioşilor, chiar nu e niciuna/ Eu le fac să juiseze chiar şi pe târfele pe care le violez“ fiind versurile care au indignat societatea civilă americană.

Reacţii dure au apărut şi în mediul virtual, mai mulţi fani ai artistului criticându-l în termeni aspri. „Cum se face că Eminem încă face glume despre viol în versurile sale? Ai aceeaşi vârstă precum părinţii mei, te rog, maturizează-te“, „Eminem a ajuns la vârsta la care ar trebui să-şi verifice prostată şi el încă face muzică inutilă despre viol“, „Eminem glorifică violul, e timpul să te maturizezi, omule“, au fost doar o parte dintre mesajele postate pe Twitter de fanii furioşi. 

Single-ul face parte din coloana sonoră a unui film ce prezintă ascensiunea unui grup de cântăreţi rap.

Karen Ingala Smith, directoarea Nia Project, o fundaţie de caritate care militează împotriva violurilor, a declarat pentru publicaţia britanică „The Guardian“ că noul single al rapperului Eminem promovează violenţa domestică împotriva femeilor şi le dezonorează pe victimele violenţelor sexuale. „De cele mai multe ori, femeile şi fetele care au fost victimele agresiunilor sexuale se învinovăţesc şi încep să se gândească dacă au fost într-adevăr violate. Să promovezi minciuna că orgasmul înseamnă consimţământ le reduce la tăcere pe victimele violenţei sexuale“, a declarat Smith. 

   

Eminem este cunoscut pentru cântecele care includ versuri homofobe şi misogine. Nu mai departe de săptămâna trecută, artistul a cântat în cadrul show-ului de radio „Sway In The Morning“: „Am pus monopol pe misoginism. Nu e de mirare că mă sfidaţi, e evident că sunt la fel ca Bill Cosby (comediantul acuzat de peste 40 de femei că le-a agresat sexual – n.red.). Tratez femeile ca pe proprietăţi, posesiv ca un substantiv cu apostrof.“

Eminem a lansat de-a lungul carierei sale opt albume de studio, care s-au vândut în peste 115 de milioane de exemplare în toată lumea. Artistul american a fost recompensat cu numeroase premii importante, inclusiv 15 premii Grammy şi un premiu Oscar. După ce şi-a făcut debutul în actorie, în 2002, cu rolul din „8 Mile“, pentru care a fost lăudat de criticii de specialitate, Eminem a preferat să se concentreze asupra carierei sale de muzician. Albumul „Recovery“ a fost discul cu cele mai mari vânzări din Statele Unite ale Americii în anul 2010. Cel mai recent album se intitulează „The Marshall Mathers LP 2“ şi a fost lansat pe piaţă în anul 2013.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite