Animaţia piesei „Flori de plastic“, a lui Smiley, e nominalizată la peste 20 de festivaluri internaţionale: ce spune cântăreţul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Animaţia piesei „Flori de plastic“, din repertoriul lui Smiley, a fost nominalizată la peste 20 de festivaluri de film internaţionale.

Din Europa până în America şi Asia, scurtmetrajul de animaţie „Flori de plastic“ intră în competiţie în unele dintre cele mai importante festivaluri de profil din lume, printre care British Animation Film Festival, Girona Film Festival, Seoul Animation Film Festival şi Buffallo Niagara Film Festival. În România, animatia a obţinut deja premiul la Bucharest ShortCut CineFest şi este în competiţie la AniFilm in Cehia.  

Animaţia, care a strâns peste 6 milioane de vizualizări, este semnată de Vlad Bota, Claudia Ilea, Andra Vlasceanu şi Bogdan Topîrceanu, absolvenţi de master de Arte Plastice la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti.

Realizat printr-o îmbinare a tehnicilor de animaţie tradiţională cu tehnici digitale de animaţie 2D pentru efecte speciale, editare şi compozitare, scurtmetrajul conceput ca videoclip pentru piesa „Flori de plastic“ este constituit din 3300 de cadre desenate digital şi realizate în decurs de patru luni. Scenariul şi direcţia grafică a scurtmetrajului conturează, similar mesajului piesei, o lume dură, rigidă şi copleşitoare în care sinteticul imită realitatea cu multă acurateţe.

„«Flori de plastic» e una dintre cele mai puternice metafore muzicale scrise de mine. Cred că nu există o variantă video mai sugestivă în afară de animaţia video. Sunt super fericit că atât piesa, cât şi mesajul ei au fost atât de bine primite într-o piaţă în care concurează numai profesioniştii din industria de film“, a declarat Smiley.

Ideea de a face un videoclip animat a fost chiar a cântăreţului. „Ne-a spus că simte că aceasta ar fi singura modalitate prin care un mediu video ar putea surprinde ideea din spatele melodiei sale. Ne-a trimis o versiune demo a melodiei şi în câteva zile am creionat scenariul, storyboard-ul şi am stabilit direcţia grafică, pentru a se potrivi cu mesajul lui Smiley şi în cadrul conceptului vizual al campaniei de promovare a albumului «Confesiune»“, a povestit Bogdan Topîrceanu, Art Director HaHaHa Production.

„Flori de plastic“ face parte din ultimul album lansat de Smiley la sfârşitul anului trecut, „Confesiune“, album care denumeşte şi concertul  pe care artistul îl va susţine pe 2 iunie la Arenele Romane. 

Cu o organizare impresionanata şi peste 10 artişti invitaţi, Smiley îşi propune să facă publicului cea mai frumoasă „Confesiune“. Biletele sunt disponibile online pe bilete.smiley.ro, iabliet.ro, eventim.ro şi în reţeaua fizică iabilet.ro.

 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite