André Rieu revine în România: va primi titlul de Ambasador Onorific al Capitalei şi va lansa DVD-ul „Live în Bucureşti“. Încasările merg la victimele din Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
André Rieu a venit special în România pentru a aduce un omagiu victimelor tragediei din clubul Colectiv
André Rieu a venit special în România pentru a aduce un omagiu victimelor tragediei din clubul Colectiv

Violonistul olandez André Rieu revine în România vineri, 27 noiembrie, pentru a-şi lansa DVD-ul „Live în Bucureşti“, încasările urmând să fie redirecţionate către victimele tragediei din Colectiv. Totodată, artistul va primi titlul de Ambasador Onorific al Bucureştiului.

Vineri, 27 noiembrie, de la ora 15.00, fanii lui André Rieu îl pot întâlni în foaierul Grand Cinema & More şi pot obţine autografe pe exemplarul DVD-ului „Live în Bucureşti“. Toate veniturile obţinute în urma vânzării materialului vor fi donate victimelor incendiului din clubul Colectiv. De altfel, celebrul violonist a venit în România la începutul lunii noiembrie cu un avion privat, special pentru a merge la clubul Colectiv, unde a depus o coroană şi a aprins o lumânare în memoria victimelor. 

„Când am auzit despre ceea ce s-a întâmplat, singurul lucru la care m-am gândit a fost să vin aici cu voi şi să plâng cu voi, singurul lucru pe care vi-l pot oferi e muzica mea şi sper să vă ajute. Vreau să donez toţi banii de la DVD-urile cu concertele de la Bucureşti familiilor victimelor. Pot doar să vă ofer muzica mea şi banii, sper să ajute. Gândurile mele şi muzica mea sunt cu victimele, voi compune în continuare, voi compune o piesă pentru ei“, a declarat Rieu la momentul respectiv. 

În luna iunie a acestui an, îndrăgitul violonist André Rieu a cucerit inimile celor peste 85.000 de spectatori din România cu şapte concerte grandioase. Rezultatul celui mai important eveniment concertistic al anului 2015 a fost unul excepţional, iar momentele minunate petrecute alături de publicul din România l-a determinat pe marele artist să consolideze această relaţie, pregătind un cadou deosebit, în pragul lunii decembrie. Apropierea sa faţă de fanii din România s-a simţit cu atât mai mult în momentele dificile. André Rieu nu a rămas indiferent în urma tragediei de la Colectiv, deplasându-se la Bucureşti special pentru a aduce un omagiu şi, de asemenea, pentru a veni în sprijinul victimelor. Profund afectat, acesta a decis să doneze familiilor îndurerate, întreg profitul rezultat în urma vânzării DVD-ului concertului de la Bucureşti. 

Începând de vineri, 27 noiembrie, DVD-ul „Live în Bucureşti“ va fi disponibil exclusiv în magazinele Carrefour şi va putea fi achiziţionat la preţul de 49, 90 lei. Sub îndemnul „Vezi, asculţi, ajuţi #Colectiv”“ toate veniturile încasate în urma vânzării acestui DVD vor fi direcţionate către familiile victimelor din clubul Colectiv. 

Pe de altă parte, Primăria Capitalei îi va acorda, tot vineri, titlul de Ambasador Onorific al Bucureştiului violonistului, dirijorului şi compozitorului olandez, pentru felul în care a promovat cultura şi folclorul româneşti în lume. Evenimentul va avea loc la Hanul Gabroveni, din strada Lipscani, nr. 84-90, începând cu ora 13.00.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat încă de la finele lunii august că îi va propune maestrului André Rieu titlul de ambasador al Bucureştiului în lume: „Eu, colegii mei şi toţi cei care au participat în mod direct la invitarea maestrului aici, îi suntem recunoscători pentru felul cum a apreciat şi cum iubeşte muzica şi oamenii din această ţară. Ceea ce el a făcut la Maastricht face cât şapte frunze şi invitaţia la Vizitaţi Grădina Carpaţilor.“

Fostul edil s-a referit la concertul susţinut de André Rieu în Olanda când a invitat pe scenă mai mulţi artişti români, printre care şi pe naistul Gheorghe Zamfir. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite