Alexandra Uşurelu, la Adevărul Live: „Vreau să ajung la oamenii care au acelaşi suflet pe care îl am şi eu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Uşurelu, Mircea Vintilă şi Bobby Stoica, alături de jurnaliştii Adevărul, în studioul Adevărul Live FOTO Marian Iliescu
Alexandra Uşurelu, Mircea Vintilă şi Bobby Stoica, alături de jurnaliştii Adevărul, în studioul Adevărul Live FOTO Marian Iliescu

Alexandra Uşurelu şi Mircea Vintilă, artiştii care au lansat recent clipul piesei „Ceva se întâmplă cu noi“, filmat în Brazilia, şi compozitorul melodiei, Bobby Stoica, au vorbit la emisiunea Adevărul Live despre experienţele de peste ocean şi despre succesul din România.

În urmă cu două săptămâni, Alexandra Uşurelu şi Mircea Vintilă au lansat la Palatul Ghika melodia „Ceva se intampla cu noi“, ce beneficiază de un videoclip inedit filmat în Brazilia.

Regia e semnată de Alexandra Sandu, cea care s-a ocupat şi de „Perfect fără tine“ de la Vama, iar filmările au durat patru zile, în locuri recomandate de câţiva prieteni români stabiliţi în Brazilia, pe coasta Atlanticului.

Îndrăgostită de meleagurile exotice, artista şi-a aniversat ziua de naştere în Brazilia, la o plantaţie de cacao şi s-a bucurat o lună de frumuseţea zonelor sud-americane, alături de compozitorul Bobby Stoica.

Cele mai importante declaraţii:

„Noi credem că a venit de undeva de sus, providenţial cumva, această colaborare. Domnul Mircea Vintilă ne-a spus că ar dori să cânte cu Alexandra, îi plăcea vocea ei. I-am spus domnului Vintilă că avem un cântec. Am pornit un proiect pe care îl aveam deja. Am terminat totul în vreo două săptămâni“, spune Bobby Stoica.

„Mi-am petrecut ziua de naştere filmând, adică făcând ceea ce-mi place cel mai mult legat de muzică, într-o plantaţie de cacao. A fost un loc plin de poveste, cu aer colonian. Seara am petrecut alături de localnici, era ziua oraşului. Am avut artificii, tort“, îşi aminteşte Alexandra.

Mircea Vintilă, impresionat de Alexandra

„Ciprian Scarlat, un prieten, mi-a trimis un cântec de-al Alexandrei. Discutam de cântăreţii buni care activează underground, aşa cum făceam şi noi pe vremuri. Ciprian mi-a trimis «Preţul corect», melodia Alexandrei şi a lui Bobby. Am rămas plăcut surprins şi am vrut să cântăm împreună la Hard Rock Caffe, la un spectacol pe care îl organizez în fiecare an. Bobby mi-a spus că are un cântec şi am organizat ceva frumos. În scurt timp am reuşit să înregistrăm“, spune Mircea Vintilă.

Mircea Vintila Adevarul Live FOTO Marian Iliescu

„Compoziţia a fost atât de bine făcută, imaginile sunt superbe, Alexandra cântă minunat, iar eu am avut o intervenţie scurtă pentru a o lăsa pe ea să se remarce“, continuă artistul.

Concerte cu atmosferă de familie

„Am filmat într-un loc în care au ajuns portughezii, pe coastele Braziliei. În mare parte, locul a rămas neatins, este un tărâm în care simţi şi cultura africană, iar prietenii noştri români, Laura şi Florin Câmpean, dar şi un blogger român, au fost producătorii din zonă. Toate apăsările lumii moderne se simţi puţin acolo“, arată Bobby.

Alexandra Usurelu Bobby Stoica Adevarul Live FOTO Marian Iliescu

„Nu ştiu dacă e mai uşor să te lansezi alături de un veteran, dar printr-o astfel de colaborare ajungi şi la publicul acelui artist. Vreau să ajung la oamenii care au acelaşi suflet pe care îl am şi eu, nişte prieteni îi pot numi. La concerte e mereu o atmosferă de familie. Simt şi la faţa locului energia lor frumoasă. E o atmosferă de poveste, tocmai de-asta avem şi o interacţiune frumoasă, le ofer cadouri, aduc o parte din mine pe scenă“, descrie Alexandra relaţia sa cu auditoriul.

Mulţumirea de sine şi a publicului

„Cel mai important e ca mesajul meu să ajungă la cât mai mulţi oameni, sunt mulţumită cu prietenii mei de la concert. Mi-aş dori şi mii de oameni la concerte, evident. Mi-am dorit să transmit un mesaj, să inspir prin ce simt eu. Asta sper să se întâmple mai departe. În ultimele trei săptămâni am plecat doar la ora două noaptea de la studio. E mult de muncă. Ăsta e drumul pe care l-am ales. Ce se întâmplă la concerte e rezultatul cel mai grăitor. Am avut o mulţumire foarte mare când am lansat clipul la Palatul Ghika, au venit peste 400 de oameni din Bucureşti, Deva, Piteşti şi Călăraşi. Nu mă aşteptam să vină atât de mulţi", spune Alexandra.

„Atunci, noi am avut bis în mijlocul recitalului. Sunt momente deosebite în recital, sunt bucuros că am fost împreună şi la festivalul «Remeber Florian Pittiş». Lumea a fost impresionată de vocea Alexandrei. Trebuie să ieşim la bătaie, să avem spectacole mai mari, pentru că lumea e interesată“, e de părere maestrul Vintilă.

Mircea Vintila Adevarul Live FOTO Marian Iliescu

„Ne-am propus să mai facem măcar un cântec împreună. De data asta colaborarea o să vină din partea domnului Vintilă, cu un anumit gust cu care a cultivat publicul. Nu contează că va fi folk, rock, totul e să fie bine“, zice Bobby.

„Recitalul Alexandrei şi a lui Bobbiţă este impresionant. E un spectacol foarte bun, e atât de bine pus la punct, cu proiecţii şi din spectacole vechi“, evidenţiază Mircea Vintilă.

„În acest moment, concertul Alexandrei încearcă să creeze un colţ de grădină tropicală. Facem lucrurile astea şi în locurile mici“, mai spune Bobby.

„Ne găsiţi pe Facebook şi pe YouTube. Sunt peste 50.000 de accesări în doar o săptămână de la lansare. Simţim un răspuns real pentru genul ăsta de muzică. Internetul nu minte, răspunsul e pe loc“, spun Alexandra şi Bobby.

Alexandra Usurelu Bobby Stoica Adevarul Live FOTO Marian Iliescu

„Am în continuare multe de învăţat, încerc să ţin pasul cu cei de lângă mine“, încheie Alexandra Uşurelu.

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite