„Vizitatorul“ - un nou thriller românesc, din aprilie în cinematografe

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
vizitatorul

Realdreh Productions, în asociaţie cu AJJA Film, prezintă, începând de joi, 20 aprilie, o nouă producţie românească intitulată: „Vizitatorul“. Filmul reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului Jamil Hendi şi este un thriller cu accente supranaturale, filmat integral în România.

„Vizitatorul“ este un thriller în care un cuplu tânăr, Luca şi Otilia, tineri aflaţi la începutul vieţii, se mută în marele oraş ajutaţi de Vlad, prietenul lor din copilărie. Ei se mută cu chirie într-o clădire veche în care mai locuieşte doar un bătrânel, Felix. Apartamentul are o istorie sumbră, fosta chiriaşă, Irina a dispărut în urmă cu şase luni în condiţii misterioase. Într-o noapte Otilia dispare, asemeni fostei chiriaşe. Din acest moment începe un joc nebun în care Luca trebuie să afle ce s-a întâmplat cu soţia lui şi să facă faţă acuzaţiilor celorlalţi, în special acuzelor lui Vlad, care nutreşte sentimente pentru Otilia.

“E uşor să spui film independent, în ziua de azi. Dar, pentru echipa noastră, a fost cu adevărat "independent": o echipă mică, doar 15 zile de filmare (13 cumulate şi două zile de completări, filmări în cele mai friguroase nopţi ale anului), locaţii reale dar cu un istoric la fel de interesant precum "rolul" jucat de ele în film (avem şi o istorie cu o casetă video, folosită în film ca şi recuzită, gasită în locaţie întâmplător, care, ulterior, s-a dovedit a fi o înmormântare reală). Şi o grămadă de istorisiri care fac ca totul să prindă viaţă, suflet, şi să facă din Vizitatorul o alternativă în cinematografe a filmului românesc, o alternativă independentă, curajoasă. Sunt multe de spus despre cum a fost realizat filmul dar cel mai bine vă las pe voi să îl urmăriţi în cinematografe” a declarat Jamil Hendi, regizorul filmului „Vizitatorul“.

Jamil Hendi este un tânăr regizor român născut pe 1 decembrie 1984 la Iaşi şi va fi prezent la premierele de gala ale filmului în Bucureşti şi Piatra Neamţ împreună cu actorii şi echipa filmului. Mai multe dintre producţiile sale de scurtmetraj şi mediumetraj (Sinucide-mă, Ultimul Strigăt al Balaurului, Midas şi Povestea Fantomei) au bifat selecţii la festivaluri de film din ţară şi străinătate precum: Anonimul IIFF, DaKINO, Portobello, Mumbai, Cannes Short Film Corner, Roma MedFilm, Clermont Ferrand etc.

„Vizitatorul“ a avut premiera în anul 2016 în cadrul secţiunii Shadows a TIFF după care a urmat să mai valideze şi alte selecţii oficiale la festivaluri celebre precum: Shanghai International Film Festival (iunie 2016), Cairo International Film Festival (noiembrie 2016), Jagran Film Festival (octombrie 2016), Portobello Film Festival (septembrie 2016). Filmul a reuşit să obţină şi un premiu de interpretare prin Ionut Grama - “Cel Mai Bun Actor Străin În Rol Principal” la Fright Night Film Festival – Louisville, SUA – noiembrie 2016”. În total filmul a reuşit să viziteze patru continente şi opt festivaluri de film.

De joi 20 aprilie, publicul bucureştean şi din ţară poate descoperi în programul cinematografelor, cel mai nou film românesc: „Vizitatorul“. În ţară, filmul urmează să ruleze în 18 oraşe: Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Timişoara, Craiova, Deva, Botoşani, Piatra Neamţ, Lugoj, Brăila, Baia Mare, Piteşti, Târgu Mureş, Ploieşti, Reşiţa, Oraviţa, Vulcan şi Caransebeş.

Rolurile principale sunt interpretate de Ionuţ Grama şi Oana Irina Duţu. În alte roluri îi veţi putea descoperi pe: Andrei Ciopec, Andreea Boşneag, Oleg Apostol, Ion Haiduc, Carmen Cinteză, Andrei Vasilescu, Mia Crişan, Anastasia Dima, Andra Iulia Stoicescu, Oana Gabriela Drăghici, Cristian Toma, Bogdan Oproescu, Răzvan Răduţă, Bogdan Fanariu şi Emil Grădinescu, în calitate de invitat special. Producătorul filmului este Daniel Hepp.

De asemenea, filmul beneficiază şi de o coloană sonoră menită să accentueze suspansul, compusă special de către compozitorul Alexandru Ovidiu Stoica.

Filmul este o producţie Realdreh Productions în asociaţie cu AJJA Film şi este distribuit de AJJA Film.

vizitatorul
Filme



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite