VIDEO Oscar 2017: Lista scurtă pentru o nominalizare la Cel mai bun film străin: „Toni Erdmann“ rămâne în joc, propunerea României a fost respinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Toni Erdmann“, propunerea Germaniei şi realizat cu participare românească, a fost inclus, alături de alte opt lungmetraje, pe lista scurtă a producţiilor eligibile pentru o nominalizare la Oscar 2017, la categoria Cel mai bun film străin.

Academia Americană de Film a anunţat titlurile celor nouă filme ce vor fi supuse unei noi runde de vot pentru ca în final să fie alese cele cinci nominalizări la categoria Cel mai bun film străin

Mari şanse la o nominalizare are drama cu accente comice „Toni Erdman“ (coproducţie Germania-Austria-România), regizată de Maren Ade şi al cărei producător este Ada Solomon. Pe de altă parte, propunerea României pentru o nominalizare la premiile Oscar 2017, „Sieranevada“ a lui Cristi Puiu, nu a fost selectată. 

„Toni Erdmann“ are însă mari şanse la o nominalizare, având în vedere că s-a bucurat de un real succes internaţional atât în rândul publicului, cât şi al criticilor, fiind deja în cursă pentru un Glob de Aur. De asemenea, filmul s-a bcurat de o primire călduroasă la Festivalul de la Cannes 2016 şi a fost marele câştigător la cea de-a 29-a gală a premiilor decernate de Academia de Film Europeană (EFA), impunându-se la toate cele cinci categorii la care a fost nominalizat - Filmul european al anului, Regizorul european al anului (Maren Ade), Scenaristul european al anului (Maren Ade), Actorul european al anului (Peter Simonischek) şi Actriţa europeană a anului (Sandra Hüller).

Filmul îi mai are în distribuţie pe Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Hadewych Minis, Lucy Russell, alături de actorii români Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, Alexandru Papadopol şi Victoria Cociaş.

„Toni Erdmann“ spune povestea unui tată excentric, ajuns la pensie şi pus mereu pe glume, care hotărăşte să îi facă o vizită surpriză fiice sale, o femeie de carieră care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în Bucureşti.

Nominalizările pentru Oscar 2017 vor fi anunţate pe data de 24 ianuarie, iar gala de decernare a prestigioaselor statuete va avea loc la Los Angeles pe 26 februarie şi va fi prezidată de realizatorul de televiziune şi comediantul Jimmy Kimmel. 

La Oscar 2016, drama „Son of Saul“ s-a impus la categoria Cel mai bun film străin, iar din distribuţia acestuia a făcut parte şi actorul maghiar din România Levente Molnár. România nu a reuşit niciodată să obţină o nominalizare la Oscar, cel mai aproape fiind în 2012 Cristian Mungiu cu drama „După Dealuri“, care a fost inclusă pe lista scurtă. 

Lista scurtă a producţiilor eligibile pentru nominalizarea la categoria Cel mai bun film străin pentru Oscar 2017 include

„Tanna“ (Australia), regizat de Bentley Dean şi Martin Butler

„It’s Only the End of the World“ (Canada), regizat de Xavier Dolan

    

    

„Land of Mine“ (Danemarca), regizat de Martin Zandvliet

    

„Toni Erdmann“ (Germania), în regia lui Maren Ade

„The Salesman“ (Iran), în regia lui Asghar Farhadi

    

    

„The King’s Choice“ (Norvegia), regizat de Erik Poppe

    

„Paradise“ (Rusia), de  Andrei Konchalovsky

„A Man Called Ove“ (Suedia), regizat de Hannes Holm

    

„My Life as a Zucchini“ (Elveţia), în regia lui Claude Barras

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite