VIDEO Cele mai şocante momente de la Premiile Oscar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La intrarea din Dolby Theatre FOTO Reuters
La intrarea din Dolby Theatre FOTO Reuters

Încă de la prima ediţie a Oscarurilor, ce a avut loc în 1929, s-au petrecut tot felul de incidente şocante în cadrul galei de premiere. Fie că a fost vorba despre apariţia pe scenă a unui exhibitionist, sau că un actor a făcut nişte confesiuni mai puţin ortodoxe, seara premiilor Academiei Americane de Film a fost întotdeauna plină şi alertă.

Printre cele mai memorabile momente din istoria Oscarurilor se înscrie cu siguranţă gala din 1974, când pe scenă a apărut un exhibiţionist, în timp ce David Niven prezenta următorul câştigător.

Un alt moment celebru a fost în 1994, când Tom Hanks a câştigat Oscarul pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru prestaţia din „Philadelphia“. Actorul i-a adus un omagiu lui Rawley Farnsworth, profesorul lui de teatru din liceu, pe care l-a descris ca fiind „unul dintre cei mai grozavi americani gay“. Profesorul încă nu vorbise public despre orientarea sa sexuală.

Amuzantă a fost şi scena de la ediţia din 1999  în care regizorul italian Roberto Benigni a alergat pe scaune spre scena unde a fost premiat pentru rolul din „La Vita e Bella“.

Nimeni nu a uitat de discursul incoerent al lui Gwyneth Paltrow când a primit, în 1999, premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru prestaţia din „Shakespeare In Love“(„Shakespeare  îndrăgostit“). Actriţa era vădit emoţionată şi cu greu şi-a putut duce discursul la capăt.

Momentul culminant al galei Oscar din 2003 a fost sărutul pasional dintre Adrien Brody şi Halle Berry. Starul din „The Pianist“(„Pianistul“), a sărutat-o cu pasiune pe Halle Berry când a urcat pe scenă pentru a primi Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal.

Cea mai recentă gafă însă, datează din 2011 şi îi aparţine Melissei Leo. În timpul discursului de mulţumire, starul care a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru interpretarea din „The Fighter“ („Luptătorul“), a făcut imprudenţa de a înjura în direct. Făcând referire la discursul celei care câştigase premiul cu un an înainte, Kate Winslet, Leo a declarat: „Când m-am uitat la Kate anul trecut, totul părea al dracului (fucking, n.r.) de uşor“. Deşi s-a scuzat la final, aceasta intrase deja în istorie. 

PREMIILE OSCAR 2013: Momente şi incidente şocante în istoria galei Oscarurilor

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite