„Spectre“ a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american: ce filme urmează în top VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Spectre“, cel mai nou film din franciza „James Bond“, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 73 de milioane de dolari, realizând însă o performanţă financiară mai puţin spectaculoasă decât precedentul lungmetraj din serie, „Skyfall“, lansat în 2012, transmite Mediafax.

Mai spectaculos ca niciodată, cel mai recent opus din seria dedicată agentului 007, „Spectre“, ocupă totuşi locul al doilea în topul filmelor din seria „James Bond“ care au înregistrat cel mai bun debut de box office pe piaţa americană. Filmul „007: Coordonata Skyfall“, lansat pe marile ecrane în 2012, a obţinut încasări de 87,8 milioane de dolari în America de Nord în primul său weekend de proiecţii, informează lefigaro.fr. Totuşi, „Spectre“ are toate şansele să devină un succes mondial, deoarece a generat deja încasări record în Marea Britanie - unde a fost lansat în avans faţă de America de Nord - şi unde a depăşit „Skyfall“ graţie unui debut impresionant.

„Spectre“, regizat de Sam Mendes, este cel de-al 24-lea film din franciza britanică „James Bond“ şi al patrulea care îl are ca protagonist pe actorul Daniel Craig, care a mai interpretat rolul agentului 007 în filmele „Casino Royale“ (2006), „007: Partea lui de consolare/ Quantum of Solace“ (2008) şi „007: Coordonata Skyfall/ Skyfall“ (2012). Actorii Christoph Waltz, Léa Seydoux, Monica Bellucci, David Bautista, Ralph Fiennes şi Andrew Scott fac, de asemenea, parte din distribuţia filmului "Spectre", al doilea din serie pe care îl regizează Sam Mendes. Potrivit producătorilor, intriga noului film este dominată de „un mesaj codat din trecutul lui Bond, care îl trimite pe agentul 007 pe urmele unei organizaţii sinistre“.

Un alt film lansat la sfârşitul săptămânii trecute este „The Peanuts Movie“, o animaţie dedicată îndrăgitului personaj Snoopy. Acest lungmetraj a debutat pe locul al doilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 45 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul, regizat de Steve Martino, cu vocile principale asigurate de Noah Schnapp şi Bill Melendez, prezintă noile aventuri ale personajui Snoopy, care a primit de curând şi o stea pe celebrul Walk of Fame din Hollywood.

Filmul SF „Marţianul/ The Martian“, cel mai recent lungmetraj regizat de Ridley Scott, cu Matt Damon în rolul principal şi inspirat dintr-un roman SF scris de Andy Weir, a pierdut poziţia de lider şi a coborât pe locul al treilea, cu încasări de 9,3 milioane de dolari. În timpul unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, astronautul Mark Watney (Matt Damon) este considerat mort, victimă a unei furtuni puternice. Însă Watney supravieţuieşte urgiei şi descoperă că a fost lăsat singur pe ostila planetă. 

Cu provizii insuficiente, este nevoit să-şi folosească la maximum ingeniozitatea, inteligenţa şi forţa interioară pentru a rămâne în viaţă şi a găsi o cale prin care mesajul său de ajutor să ajungă pe Pământ. La milioane de kilometri distanţă, NASA şi o echipă internaţională de oameni de ştiinţă caută fără încetare soluţia prin care să îl aducă pe „marţian“ acasă, în vreme ce colegii săi de echipă pun şi ei la cale o misiune îndrăzneaţă, dacă nu imposibilă, de salvare. Pe măsură ce aceste poveşti, mostre incredibile de curaj, se desfăşoară, voci din lumea întreagă se unesc pentru a încuraja revenirea acasă, în siguranţă, a lui Watney.

Filmul „Goosebumps: Îţi facem părul măciucă/ Goosebumps“, care îl are în distribuţie pe actorul de comedie Jack Black, a coborât două poziţii, până pe locul al patrulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 6,9 milioane de dolari. Regizat de Rob Letterman, cu un buget de producţie de circa 60 de milioane de dolari, filmul spune povestea unui adolescent care descoperă că tatăl frumoasei sale vecine din noul orăşel în care tocmai se mutase este de fapt un scriitor celebru de romane ştiinţifico-fantastice, R.L. Stine, adulat datorită seriei sale „Goosebumps“. În curând, tânărul îşi explică şi comportamentul extrem de bizar al scriitorului: monştrii care i-au făcut celebre cărţile sunt reali, iar romancierul îşi protejează cititorii ţinându-i ferecaţi în volumele sale, informează site-ul cinemagia.ro.

Thrillerul de spionaj „Bridge of Spies“, regizat de Steven Spielberg, a pierdut tot două poziţii şi a coborât pe locul al cincilea, cu încasări de 6 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul, cu Tom Hanks în rolul principal şi având la bază un scenariu scris de fraţii Ethan şi Joel Coen, a avut un buget de producţie de 40 de milioane de dolari şi este considerat unul dintre candidaţii la premiile Oscar din 2016. Podul la care se face referire titlul filmului este unul real, ce face legătura între periferia fostului Berlin de Vest şi centrul localităţii Postdam, aflat anterior sub controlul Germaniei de Est. A primit numele de "pod al spionilor" în anii 1960, atunci când serviciile secrete ale sovieticilor şi cele ale americanilor făceau schimburi de prizonieri în acel loc, precizează cinemagia.ro.

Filmul de animaţie „Hotel Transylvania 2“, regizat de Genndy Tartakovsky, a coborât pe locul al şaselea, cu încasări de 3,5 milioane de dolari, de vineri până duminică. Filmul "Hotel Transylvania 2", ale cărui personaje au voci asigurate de actori celebri precum Adam Sandler, Andy Samber şi Selena Gomez, prezintă povestea vampirului Dracula şi a grupului său de prieteni, care încearcă din toate puterile să trezească partea de "monstru" din nepotul său, ce este jumătate om jumătate vampir.

Comedia cu accente dramatice „Super Chef/ Burnt“, cu actorul american Bradley Cooper în rolul unui maestru bucătar celebru care a cunoscut gloria prea devreme şi care, după o serie de eşecuri, încearcă să revină în vârful ierarhiei profesiei sale, a pierdut un loc şi a ajuns pe locul al şaptelea, cu încasări de 3 milioane de dolari. Din distribuţia filmului mai fac parte Uma Thurman, Sienna Miller, Jamie Dornan, Emma Thompson şi Omar Sy.

Filmul SF „Ultimul vânător de vrăjitoare/ The Last Witch Hunter“, regizat de Breck Eisner, cu actorii Vin Diesel şi Elijah Wood în rolurile principale, a pierdut trei poziţii şi a coborât pe locul al optulea, cu încasări de 2,6 milioane de dolari de vineri până duminică. În acest film, Vin Diesel joacă rolul unui vânător care împiedică un grup de vrăjitoare să folosească magia neagră pentru a lichida întreaga rasă umană.

Comedia „Internul/ The Intern“, în care actorul Robert De Niro interpretează rolul lui Bob, un septuagenar văduv care ajunge să lucreze pentru un site de modă, înfiinţat şi condus de Jules Ostin, o femeie de afaceri de mare succes, interpretată de Anne Hathaway, a urcat două poziţii şi a ajuns pe locul al nouălea, cu încasări de 1,8 milioane de dolari.

Noul film din franciza horror „Activitate paranormală“, intitulat „Paranormal Activity: The Ghost Dimension“, a coborât trei poziţii, până pe locul al zecelea în box office-ul nord-american, cu încasări de 1,6 milioane de dolari. Regizat de Gregory Plotkin, filmul prezintă aventurile familiei Fleeges - tatăl Ryan (Chris J. Murray), mama Emily (Brit Shaw) şi fetiţa lor, Leila (Ivy George). Odată mutaţi în casă nouă, descoperă în garaj o cameră video şi o cutie de casete. Odată ce privesc însă prin camera video, încep să sesizeze în jur tot felul de evenimente paranormale - inclusiv reapariţia micilor Kisti şi Katie.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite