Rami Malek a dezvăluit cum s-a pregătit pentru transformarea spectaculoasă în Freddie Mercury, care îl face favorit în cursa pentru Oscar VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury FOTO Cinemagia
Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury FOTO Cinemagia

Actorul de origine egipteană Rami Malek (37 de ani), care a primit laude pentru portretizarea incredibilă a lui Freddie Mercury în filmul biografic „Bohemian Rhapsody“, a vorbit despre cum s-a pregătit pentru transformarea care i-ar putea aduce prima nominalizare la Oscar.

Rami Malek, actorul care îl interpretează pe Freddie Mercury în filmul biografic „Bohemian Rhapsody“, care a avut premiera şi în România, a vorbit despre rolul său, pentru care a avut nevoie de o pregătire complexă: a luat lecţii de canto, de pian şi de mişcare scenică. 

În plus, actorul a menţionat şi faptul că în pregătirea pentru rol a studiat toate versurile cântecelor pe care Freddie le-a scris:

„Le-am citit ca pe un jurnal. Şi-a pus tot sufletul în aceste cântece, care sunt revelatoare. Unele sunt imprevizibile, altele dureroase. Omul acesta a fost o fiinţă complicată care a căutat iubirea toată viaţa lui şi poţi auzi asta (...). A fost un suflet extrem de generos, a fost bun cu oamenii şi a făcut atât de multe lucruri bune pentru ei, în spatele uşlor închise. În mod evident, pe scenă era locul unde se simţea eliberat, dar în viaţa lui privată existau multe conflicte“. 

În ciuda faptului că au existat şi numeroase critici cu privire la scenariul „superficial“ al filmului, Malek, care a fost lăudat deopotrivă pentru prestaţia sa, a mărturisit că pentru el importante sunt părerile celor care i-au fost apropiaţi lui Freddie Mercury: cei doi membri ai legendarei trupe, Brian May (78 de ani) şi Roger Taylor (69 de ani), dar şi sora starului rock, Kashmira Cooke (66 de ani). 

„Înseamnă totul pentru mine“, a declarat Rami Malek, potrivit vanityfair.com. în plus, spun numeroase voci, actorul de origine egipteană are mari şanse să fie nominalizat la premiile Oscar de anul acesta pentru Cel mai bun actor. 

„Oamenii vorbesc despre premii şi trofee, dar eu nu mă gândesc la asta. Faptul că, după atâţia ani (n.r. de lucrat la filmul biografic), Brian May şi Roger Taylor sunt prietenii mei, iar acum, cât timp sunt în Londra voi lua masa şi voi ieşi cu Kash... cine şi-ar dori mai mult?“, a adăugat actorul. 

După premiera filmului la Londra, actorul a mărturisit că a avut o discuţie în profunzime cu sora lui Freddie, Kashmira Cooke: „A fost un moment pe care îl voi preţui toată viaţa mea. Mi-a mărturisit că a fost foarte emoţionată. Am stat de vorbă cu ea şi cu fiul ei şi cred că au fost foarte mişcaţi de film. Vom continua să ne vedem şi să ţinem legătura“. 

Actorul a vorbit, de asemenea, şi despre relaţia cu Mary Austin, cea care i-a fost logodnică starului rock şi al cărei personaj este interpretat în filmul biografic de către actriţa britanică Lucy Boynton (24 de ani). 

Filmul prezintă şi povestea relaţiei eşuate dintre Freddie şi Mary Austin, care s-a încheiat după ce starul şi-a recunoscut orientarea sexuală. Cei doi au rămas prieteni, iar Mercury a continuat să creadă că May, femeia pentru care a scris piesa „Love of My Life“, este sufletul lui pereche. 

„Mary, din motive bine întemeiate, nu oferă interviuri. A citit scenariul, cu care a fost şi de acord. Îi respect intimitatea. Ea şi Freddie au fost foarte discreţi. Cred că acel Freddie care există în sufletul şi mintea ei, în iubirea pe care au trăit-o, trebuie să rămână în intimitatea ei şi nu cred că vrea ca acea imagine să fie afectată“, a mărturisit Rami Malek. 

Vorbind despre relaţia celor doi, actorul a adăugat: „Cred că au fost confidenţi, doi oameni care şi-au împărtăşit totul şi puteau vorbi despre orice, şi au trăit o iubire profundă, acel tip de iubire plină de sens pe care o caută toată lumea. Mary Austen a fost persoana în care Freddie a avut cea mai mare încredere. Cred că i-a ştiut cele mai întunecate secrete. Cred că Freddie Mercury nu există fără Mary Austen“. 

Unii critici au fost de părere că filmul îi „spală“ imaginea lui Freddie Mercury. În legătură cu aceste opinii, Malek a spus: „În fapt, aşa cum şi Freddie a recunoscut, unul dintre hobby-urile lui Freddie a fost sexul. Era lipsit de inhibiţii“. 

În plus, actorul a povestit că filmul dezvăluie şi detalii mai puţin cunoscute despre Freddie: „Obişnuia să organizeze aceste petreceri foarte elegante, cine superbe pentru prietenii lui, nu pentru o adunătură de necunoscuţi (...). Nu a crescut drept creştin, dar obişnuia să organizeze petreceri de Crăciun şi făcea cadouri tuturor. Îi plăcea să îi distreze pe oameni şi era extrem de generos. În fapt, poţi portretiza fiecare aspect al vieţii lui. Dar am avut două ore la dispoziţie pentru a face asta, în film, iar scopul acestui film este să celebrăm omul“. 

Deşi nu a impresionat criticii, „Bohemian Rhapsody“ a reuşit să cucerească spectatorii, bucurându-se de încasări uriaşe în weekend-ul de debut.

Drama biografică, regizată de Dexter Fletcher şi Bryan Singer, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 50 de milioane de dolari. La nivel global, filmul a strâns 141 de milioane de dolari, având un buget de producţie de 52 de milioane de dolari.

În plus, a devenit biografia muzicală cu cea mai bună lansare pe teritoriul nord-american, după „Straight Outta Compton“, care în 2015 a avut încasări de 60 de milioane de dolari, notează Forbes.

Sinopsis 

„Bohemian Rhapsody“ este o celebrare a legendarei trupe Queen, a muzicii lor şi a liderului extraordinar al formaţiei, Freddie Mercury, care a sfidat stereotipurile şi a distrus convenţiile, devenind unul dintre cei mai iubiţi artişti de pe planetă. Filmul urmăreşte ascensiunea meteorică a trupei prin melodiile lor iconice şi sunetul revoluţionar, apropierea de colaps a formaţiei pe măsură ce stilul de viaţă al lui Mercury scapă de sub control, dar şi reuniunea lor triumfătoare în ajunul concertului „Live Aid“, unde Mercury, care se confruntă cu o boală ameninţătoare, conduce trupa într-una dintre cele mai puternice performanţe din istoria muzicii rock. 

În cadrul concertului caritabil „Live Aid“ din 1985, trupa a hipnotizat stadionul Wembley din Londra şi audienţa TV la nivel mondial cu hituri precum „We Will Rock You“ şi „Radio Ga Ga“. Trupa a continuat să concerteze şi să înregistreze chiar şi atunci când sănătatea lui Mercury s-a deteriorat. În 1991, la o zi după ce a recunoscut public că are SIDA, Mercury a decedat din cauza bolii sale la vârsta de 45 de ani. 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite