Ploaie de vedete la premiera proiectului de scurtmetraje ”Hot Shorts”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lansare ”Hot Shorts”
Lansare ”Hot Shorts”

Iulia Vântur, Ioana Flora şi Amalia Enache s-au numărat printre invitaţii premierei de gală a proiectului "Hot Shorts", ce reuneşte trei scurtmetraje, "Bora Bora", de Bogdan Mirică, "În film la Naşu'", de Cristina Jacob, şi "Tatăl meu e cel mai tare", de Radu Potcoavă.

Acestora li s-au alăturat, la evenimentul care a avut loc vineri seară, la cinematograful Hollywood Multiplex din Bucureşti, actorii Diana Dumitrescu, Dorian Boguţă, Sergiu Costache, Irina Săulescu şi Vlad Oancea, dar şi prezentatoarea TV Malvina Cervenschi.

Înaintea proiecţiei, cei trei regizori au urcat pe scenă şi au mulţumit echipelor cu care au lucrat.

Proiectul "Hot Shorts" le propune cinefililor trei scurtmetraje fresh şi diferite ca stil - "Bora Bora", "Tatăl meu e cel mai tare" şi "În film la Naşu'" - acesta din urmă remarcându-se şi prin apariţia spectaculoasă a cineastului Francis Ford Coppola.

"Hot Shorts" este un concept nou care introduce pe marile ecrane acest set de trei scurtmetraje a căror valoare a fost deja confirmată la festivaluri internaţionale de film precum Cannes, Locarno, Sarajevo, Salonic şi Varşovia.

Proiectul a fost prezentat în premieră, vineri, pentru presă, la Hollywood Multiplex din Bucureşti, în prezenţa tinerilor regizori Cristina Jacob ("În film la Naşu'"), Bogdan Mirică ("Bora Bora") şi Radu Potcoavă ("Tatăl meu e cel mai tare"), dar şi a actriţelor Diana Dumitrescu şi Ioana Flora, protagoniste ale scurtmetrajelor din cadrul "Hot Shorts".

În aproape două ore de filme de esenţă tare, "Hot Shorts" adună genuri diferite - dramă, comedie, acţiune -, pornind de la drama omului simplu şi cinstit care se trezeşte arestat peste noapte, trecând la umorul iscat la graniţa cu Republica Moldova, când un actor caută cu disperare să ajungă la o filmare cu Coppola, şi încheindu-se cu povestea lui Andrei, care devine pionul principal într-o reţea de mafioţi de cartier.

Scurtmetrajul "În film la Naşu'", scris şi regizat de Cristina Jacob, relatează povestea a trei tineri nevoiţi să se confrunte cu excesul de zel şi lipsa de scrupule a unor vameşi de la graniţa dintre România şi Republica Moldova. O călătorie ce ar trebui să fie o simplă rutină se transformă astfel într-o comedie absurdă, în care dinamica dintre interogările vameşilor şi exasperarea crescândă a celor trei duc totul spre un final hilar, cu o întorsătură neaşteptată şi unică.

"În film la Naşu'" îi are în rolurile principale pe Cristi Iacob, Diana Dumitrescu şi Florin Călinescu, lista de actori care au contribuit la realizarea acestui scurtmetraj fiind completată de Ion Grosu, Anamaria Mirică şi Ion Săpdaru. Surpriza pentru spectatori este însă apariţia spectaculoasă în pelicula "În film la Naşu'" a cineastului american Francis Ford Coppola. Cu permisiunea specială a lui Francis Ford Coppola, filmul prezintă o convorbire telefonică reală dintre actorul care-l interpretează pe şeful vămii româneşti (Florin Călinescu) şi reputatul cineast, justificându-se astfel şi titlul scurtmetrajului, "În film la Naşu'".

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite