Oscar 2015. Statisticile acestei ediţii şi tradiţionala poză a nominalizaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nominalizatele la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal: Marion Cotillard, Reese Witherspoon, Julianne Moore, Rosamund Pike şi Felicity Jones FOTO oscar.org
Nominalizatele la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal: Marion Cotillard, Reese Witherspoon, Julianne Moore, Rosamund Pike şi Felicity Jones FOTO oscar.org

Oscar 2015. Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de decernarea prestigioaselor statuete, Academia Americană de Film a organizat anualul prânz dedicat exclusiv nominalizaţilor la premiile Oscar.

Nominalizaţii la Oscar 2015 au participat la petrecerea anuală organizată de Academia Americană de Film şi, conform tradiţiei, au făcut o poză de grup. Pentru prima dată, gazda ceremoniei, actorul Neil Patrick Harris, cunoscut mai ales pentru rolul din serialul „How I Met Your Mother“, participă la fastuosul eveniment ce precede gala.

Oscar 2015. Lista completă a nominalizărilor

Actorii britanici Eddie Redmayne, Felicity Jones şi Rosamund Pike se numără printre cei 150 de nominalizaţi (din totalul de 195) care au participat la adunarea de la Beverly Hilton din Los Angeles.

Redmayne, candidat la categoria Cel mai bun actor în rol principal pentru portretizarea fizicianului Stephen Hawking din „The Theory of Everything“, a fost recompensat luna trecută şi cu un Glob de Aur. „Am fost suficient de norocos încât să câştig şi am trăit cea mai frumoasă experienţă după gală, când a trebuit să trec cu statueta de razele X de la aeroport. Doamna de la aeroport a oprit maşinăria, s-a apropiat de bagaj, a văzut forma ciudată şi a zis: Cred că e un premiu sau ceva. Iar eu mă rugam să mă pună să deschid bagajul şi să-l arăt, dar nu s-a întâmplat asta“, a glumit artistul, citat de BBC.

O parte din nominalizaţii la premiile Oscar 2015. Câte chipuri celebre puteţi depista? 

image

Oscar 2015. Doar opt lungmetraje concurează pentru Cel mai bun film

Cea de-a 87-a gală de decernare a „Birdman/ Omul Pasăre“ şi comedia „The Grand Budapest Hotel/ Hotel Grand Budapest“ conduc în topul nominalizărilor, cu nouă menţiuni fiecare, urmate de „The Imitation Game/ Jocul codurilor“, cu opt nominalizări.

Pe lângă premiile obişnuite acordate la 24 de categorii, Academia va acorda patru trofee onorifice: actorului şi muzicianul Harry Belafonte (87 de ani), actriţei irlandeze Maureen O’Hara (94 de ani), regizorului japonez Hayao Miyazaki (73 de ani) şi scenaristului Jean-Claude Carriere (83 de ani).

Oscar 2015. Prestigioasa gală, în cifre

Numărul filmelor eligibile pentru o nominalizare: 323

Numărul ţărilor care s-au înscris la categoria Cel mai bun film străin: 83

Numărul membrilor cu drept de vot ai Academiei: 6.124

Audienţa medie din Statele Unite ale Americii la gala Oscar din 2014: 43.7 milioane de telespectatori

Numărul ţărilor care vor difuza ceremonia: peste 225

Numărul statuetelor realizate pentru ediţia din acest an: 50

Numărul categoriilor: 24

Înălţimea statuetei Oscar: 34.29 cm

Greutatea statuetei Oscar: 3.8 kg

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite