"Jurnalul unei dădace": atribuţii neprevăzute în fişa postului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rulează la Studio,Hollywood Multiplex şi Movieplex Cinema Mai întâi "The Nanny Diaries" a fost un bestseller, care a avut nu unul, ci doi autori (de fapt, autoare), Emma McLaughlin şi Nicola

Rulează la Studio,Hollywood Multiplex şi Movieplex Cinema

Mai întâi "The Nanny Diaries" a fost un bestseller, care a avut nu unul, ci doi autori (de fapt, autoare), Emma McLaughlin şi Nicola Kraus, amândouă de profesie "nannies", adică dădace. Într-un fel se cuvenea ca şi versiunea ecranizată să aibă nu unul, ci doi scenarişti şi regizori, cuplul soţ-soţie Robert Pulcini - Shari Springer Berman, nominalizaţi în 2003 la Oscar pentru scenariul savurosului film "Splendoarea americană", portretul unui original creator de comicsuri, Harvey Pekar şi al soţiei sale.

Ni se propune povestea unei tinere cu studii serioase de antropologie şi puericultură (Scarlett Johanasson, brunetă de data aceasta), care, dintr-un capriciu sau din întâmplare, acceptă slujba de nanny, deşi nu are nicio experienţă în domeniu, a odraslei răzgâiate a unei familii de bogătaşi din Manhattan.

Curând va descoperi că slujba, deşi bine plătită, îşi are neajunsurile ei substanţiale. Mama copilului (Laura Linney, actriţă talentată, care se simte în largul ei în orice rol) este o femeie dominatoare, care o controlează îndeaproape şi o pune la treburi ce nu au nimic de-a face cu fişa postului de dădacă.

Obişnuită cu luxul, aceasta colindă marile magazine după tot ce e "trendy" şi închide ochii la infidelităţile conjugale ale soţului, nedorind să-şi piardă avantajele ce decurg din statutul ei de femeie măritată cu un businessman. Soţul ei (Paul Giamatti, interpretul principal din "Splendoarea americană"), la rândul lui, este obsedat de afaceri, negândindu-se decât la un singur lucru, cum să facă mai mulţi bani. Amândoi îşi neglijează fiul, de care Nanny se va ataşa treptat, în ciuda poznelor pe care acesta i le face, deoarece îşi dă seama că în fond este nefericit.

De la "chick-lit" la "chick-flick"

Nu spunea cineva că "nimeni nu e erou pentru valetul său"? Aşa este cazul şi cu Nanny, prin ochii căreia descoperim ce se ascunde dincolo de faţada lumii bune, cu frivolităţile, metehnele şi chiar turpitudinile ei.
De fapt, este un observator din afară, care priveşte plină de curiozitate această lume, aşa cum ar scruta un insectar.

Pe lângă toate acestea, viaţa i se va complica şi mai mult când se va îndrăgosti de un vecin. Clişeele inevitabile ale genului "chick-lit" sunt transferate automat pandantului său cinematografic, "chick-flick".
Rămâne regretul că de la "Rătăciţi printre cuvine" Scarlett Johansson nu şi-a mai găsit totuşi un rol pe măsură.

Filme

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite