Festival Dilema Veche 2015. Un documentar despre eşec: anonimul Dan Vladimir Bondoc şi neîntreruptul său şir de înfrângeri

0
0
bondoc

Dan Vladimir Bondoc e un un şahist de 78 de ani copleşit de neajunsurile bătrâneţii şi de conştiinţa apăsătoare a unei vieţi marcate de o succesiune de eşecuri. Bondoc este personajul memorabil al unui documentar observaţional răvăşitor. Cristian Delcea, ziarist la Adevărul şi unul dintre regizorii filmului a vorbit la Adevărul Live despre „omul care a pierdut partida“.

Singura evadare din rutina chinuitoare a fiecărei zile e, pentru Dan Vladimir Bondoc, participarea la competiţiile de şah organizate de câteva ori pe an. În documentar, Bondoc încearcă să câştige un turneu memorial organizat în amintirea celui mai bun prieten al său. Este, de fapt, o poveste despre stările amestecate prin care trece bătrânul şahist de-a lungul celor 86 de minute: deznădejde, speranţă, singurătate, frică de moarte.

Scenariul şi regia sunt semnate de Mihai Mincan, Mihai Voinea şi Cristian Delcea, toţi trei debutanţi la capitolul filme de lung-metraj. Producţia aparţine casei de producţie „deFilm“ Filmul a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2015, la secţiunea „Zilele filmului românesc” şi va fi proiectat la Alba Iulia, duminică, 23 august, de la ora 20.00, în sala Principia, în cea de-a treia zi a Festivalului Dilema Veche.


program festival dilema veche
Mai multe - Filme

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite