Creatoarea serialului „Westworld'“, Lisa Joy, va prezida juriul festivalului Series Mania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lisa Joy, una dintre creatoarele serialului SF american ''Westworld'', va prezida juriul competiţiei internaţionale a festivalului Series Mania, care va avea loc la Lille, în nordul Franţei, între 17 şi 24 martie, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Westworld FOTO captură Westworld
Westworld FOTO captură Westworld

Anunțul a fost făcut ,iercuri de organizatorii manifestării. 

 Potrivit lui Laurence Herszberg, directoarea generală a celui mai mare festival de acest gen din Europa, Lisa Joy ( 45 de ani) a fost "alegerea ideală" pentru a-i succeda producătoarei ucrainene Julia Sinkevych.

Scenarista, regizoarea şi producătoarea Lisa Joy, care a fost caracterizată ca o femeie cu multiple talente pasionată de crearea de poveşti complexe şi de mare anvergură, va decerna - împreună cu ceilalţi membri ai juriului, anunţaţi ulterior - Marele Premiu pentru cel mai bun serial, precum şi premiile pentru cea mai bună actriţă, cel mai bun actor şi cel mai bun scenariu.

54 de nominalizări la premiile Emmy

Împreună cu soţul ei Jonathan Nolan (fratele cineastului Christopher Nolan),  Lisa Joy a creat "Westworld", o producţie cu buget mare care a fost anulată brusc de reţeaua americană HBO în luna noiembrie, după patru sezoane şi 54 de nominalizări la premiile Emmy, dintre care nouă s-au soldat cu premii.

Serialul este o adaptatare după filmul "Westworld" din 1973 al lui Michael Crichton, care spune povestea revoltei unor roboţi umanoizi, exploataţi într-un parc de distracţii pentru a satisface nevoile vizitatorilor umani.

Talentata producătoare lucrează în prezent la serialul "Fallout", bazat pe franciza de jocuri video cu acelaşi nume, pentru platforma Prime Video a Amazon, unde a produs deja "The Peripheral", bazat pe un roman ştiinţifico-fantastic de William Gibson.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite