Angelina Jolie „a vrăjit“ box-office-ul american: „Maleficent“, filmul cu cel mai bun debut din cariera actriţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În vârstă de 38 de ani, Angelina
Jolie  şi-a confirmat încă o dată statutul de superstar cu rolul
din „Maleficent“, un blockbuster al studiourilor Disney şi o
ecranizare a celebrului basm „Frumoasa din pădurea adormită“
FOTO Disney
În vârstă de 38 de ani, Angelina Jolie şi-a confirmat încă o dată statutul de superstar cu rolul din „Maleficent“, un blockbuster al studiourilor Disney şi o ecranizare a celebrului basm „Frumoasa din pădurea adormită“ FOTO Disney

Producţia Disney „Maleficent“, în care Angelina Jolie joacă rolul personajului negativ din basmul „Frumoasa din pădurea adormită“, a obţinut un debut de 70 de milioane de dolari doar în Statele Unite ale Americii şi îşi pavează un drum spre succes la nivel modial.

Basmul cinematografic „Maleficent“, cu Angelina Jolie în rolul principal, a debutat, după un weekend de proiecţii în Statele Unite ale Americii, pe primul loc în box-office, cu încasări de 70 de milioane de dolari. Filmul a obţinut, totodată, încasări de 100,6 milioane de dolari în box-office-ul internaţional şi a reuşit astfel un debut spectaculos, cu încasări totale de 170,6 milioane de dolari pe plan mondial.

În vârstă de 38 de ani, vedeta americană şi-a confirmat încă o dată statutul de superstar cu rolul din „Maleficent“, un blockbuster al studiourilor Disney şi o ecranizare a celebrului basm „Frumoasa din pădurea adormită“, care este prezentat din punctul de vedere al personajului negativ, interpretat de Angelina Jolie.

Deşi criticii de specialitate nu au fost impresionaţi de poveste, singurul lucru asupra căruia au căzut de acord a fost faptul că Angelina Jolie este „absolut fantastică“ în rolul negativ. Aceasta a fost şi miza producătorilor care şi-au pus speranţele pe imaginea frumoasei actriţe pentru succesul la box-office. 

„Maleficent“ a devenit astfel filmul cu cel mai bun debut de box-office în America de Nord din întreaga carieră a actriţei Angelina Jolie, debutul promiţător permiţând studiourilor de producţie Disney să îşi amortizeze destul de repede bugetul de producţie de aproximativ 175 de milioane de dolari. Costul s-a ridicat la un asemenea nivel din cauza neînţelegerilor de ordin artistic dintre Angelina Jolie şi regizorul filmului Robert Stromberg, care i-ar fi determinat pe producători să ducă din nou anumite scene în studioul de montaj.

Specialiştii în domeniu afirmă că „Maleficent“ poate beneficia din plin de pe urma unui public format în mare parte din fete şi mame, audienţa de bază a unei alte producţii Disney, „Frozen“, devenit un succes răsunător la nivel mondial. Astfel, atunci ca şi acum, femeile au constituit 60% din publicul care a cumpărat bilete, în timp ce alte 30 de procente au fost reprezentate de un public tânăr, sub 18 ani.

„Este intrigant să reinventezi «Frumoasa din pădurea adormită» şi să priveşti povestea din alt unghi. Apoi dacă te poţi baza pe brandul Disney şi pe o vedetă precum Angelina Jolie, atunci ai toate ingredientele succesului“, a declarat Dave Hollins, directorul departamentului de distribuţie din cadrul Disney.

Cu toate acestea, „Maleficent“ nu a egalat debutul la box-office a altor producţii Disney lansate în trecut, precum „Oz: The Great and Powerful/Grozavul şi puternicul Oz“ (79 de milioane de dolari, în 2013) sau „Alice“ (116 milioane de dolari, în 2010), ambele lansate în luna martie, o perioadă, teoretic, mai puţin fructuoasă din punct de vedere financiar decât sezonul de vară.

În filmele în care a mai jucat, Angelina Jolie a adus încasări după cum urmează: „Kung Fu Panda“ a obţinut în weekendul premierei sale din 2008 încasări de 60,2 milioane de dolari, „Wanted“ a obţinut încasări de 50,9 milioane de dolari, în 2008, iar „Domnul şi doamna Smith“, în care actriţa l-a avut ca partener pe Brad Pitt, a obţinut 50,3 milioane de dolari în 2005.

Filmul „X-Men: Days of Future Past/X-Men: Viitorul este trecut“, de Bryan Singer, liderul de săptămâna trecută, a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 32,6 milioane de dolari de vineri până duminică. Cea mai experimentată echipă „X-Men“ duce o bătălie pentru supravieţuirea speciei lor în două perioade de timp diferite. Eroii din trilogia originală „X-Men“ se alătură eforturilor depuse de versiunile lor mai tinere din trecutul explorat de „X-Men: Cei dintâi/X-Men: First Class“ (2011) pentru a schimba un eveniment istoric ce ar putea pecetlui soarta tuturor purtătorilor genei X. Din distribuţie fac parte Jennifer Lawrence, Ian McKellen, Michael Fassbender, Nicholas Hoult şi Hugh Jackman.

Comedia „Urma scapă turma/A Million Ways to Die in the West“, în care Seth MacFarlane joacă rolul unui fermier din Vestul sălbatic, a debutat pe locul al treilea, cu încasări de 17,06 milioane de dolari. Din distribuţia acestei comedii western mai fac parte Amanda Seyfried, Charlize Theron şi Liam Neeson.

Filmul de acţiune „Godzilla 3D“, de Gareth Edwards, a coborât două poziţii şi ocupă locul al patrulea, cu încasări de 12,2 milioane de dolari, potrivit datelor oferite de boxofficemojo.com. În această producţie Warner Bros. Pictures şi Legendary Pictures, regizorul Gareth Edwards („Monştrii“) prezintă o poveste impresionantă despre curaj şi armistiţiu în faţa forţei copleşitoare a naturii, în care Godzilla restituie echilibrul în timp ce omenirea este neputincioasă. Din distribuţia filmului fac parte Aaron Taylor-Johnson (franciza „Kick-Ass“), actorul nominalizat la Oscar Ken Watanabe („Ultimul Samurai“, „Începutul“), Elizabeth Olsen („Martha Marcy May Marlene“), laureata premiului Oscar Juliette Binoche („Pacientul englez“, „Cosmopolis“), Sally Hawkins („Blue Jasmine“), David Strathairn („Noapte bună şi noroc!“, „Moştenirea Bourne“) şi Bryan Cranston („Argo“, „Breaking Bad“), câştigător al premiilor Emmy şi Globul de Aur.

Filme



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite