Atenţie la paracetamol! Ce riscuri implică supradozarea

Atenţie la
paracetamol! Ce riscuri implică supradozarea

Paracetamolul luat fără prescripţie creşte riscul de hepatită

Autorităţile sanitare franceze au avertizat că depăşirea dozelor de paracetamol prescrise de medici poate duce la hepatită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicamentele care conţin paracetamol utilizate în exces reprezintă prima cauză a creşterii cazurilor de pacienţi cu hepatită în Franţa.

Anual, în această ţară se vând un miliard de cutii cu paracetamol , potrivit statisticilor, un francez din doi consumând medicamente care conţin această substanţă de bază.

Medicii afirmă că pacienţii trebuie să respecte neapărat indicaţiile medicale pe care le primesc – maximum trei pastile pe zi, sau mai puţin, dacă pacientul mai ia şi alte medicamente care conţin paracetamol şi nu mai des de patru ore.

Ca măsură, autorităţile au marcat cutiile cu paracetamol cu o ştampilă roşie cu textul „supradozaj egal pericol“.  În următoarele nouă luni, acest mesaj de avertizare va fi tipărit pe ambalajele a 200 de medicamente care conţin această substanţă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările