Sfatul specialistului ORL Ana Maria Apostol: Este perioada virozelor, mituri despre COVID-19!

Sfatul specialistului ORL Ana Maria Apostol: Este perioada virozelor, mituri despre COVID-19!

Primăvara este o perioadă în care se răspândesc rapid virozele, iar în contextul pandemiei de COVID-19, presiunea asupra spitalelor devine uriaşă, de aceea medicii sfătuiesc pacienţii să se protejeze de toate aceste pericole şi să stea acasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Smptomele virozelor, induc panică în populaţie, în contextul COVID – 19,  iar medicii sunt depăşiţi de solicitarile de testare şi de panica instaurată.

Ana-Maria Apostol, medic specialist ORL, Medlife, explică faptul că în această perioadă suntfrecvente afecţiunile respiratorii: "Apar an de an viroze respiratorii, răceala banală data de Rhinovirusuri şi gripa data de virusul Parainfluenzae A sau B şi putem confunda uşor simptomele unei răceli banale cu cele ale infecţiei COVID-19". Ce are particular acest virus şi ce ar trebui să ştie oamenii pentru a depăşi panica, aflaţi din perspectiva medicului specialist ORL, Ana-Maria Apostol, dintr-un material de informare distribuit de Medlife în cadrul campaniei #izolatidarimpreuna, pentru Hotnews.ro

1. Este eronată informaţia că virusul COVID-19 supravieţuieşte doar în ţările unde temperaturile sunt sub 15 grade Celsius.

Continuarea pe clicksanatate.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: