Coronavirus: Un medicament împotriva artritei reumatoide s-ar putea dovedi eficient şi contra noului virus. Studiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Companiile farmaceutice încearcă să dezvolte medicamente eficiente împotriva noului coronavirus
Companiile farmaceutice încearcă să dezvolte medicamente eficiente împotriva noului coronavirus

Simptomele severe de COVID 19 ar putea fi tratate eficient cu un medicament contra artritei reumatoide. Teste clinice în acest sens sunt dezvoltate de compania farmaceutică Roche. Cel mai devreme tratamentul ar putea fi disponibil în această vară.

Compania Roche a primit aprobarea FDA - Administraţiei Alimentelor şi Medicamentelor din Statele Unite - pentru testarea noului medicament, potrivit agerpres.ro care citează DPA. 

Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din Statele Unite speră ca Actemra – medicament utillizat pentru tratamentul artritei reumatoide să amelioreze inflamaţii similare cu care se confruntă bolnavii cu pneumonie din cauza COVID-19. 

"În unele forme de pneumonie virală, pneumonia se declanşează nu doar pentru că virusul e prezent, ci pentru că răspunsul inflamator este exacerbat", a spus directorul medical al Roche, Levi Garraway. "În China, au existat voci care au argumentat că acesta ar putea funcţiona împotriva pneumoniei (COVID-19) şi au constatat rezultate încurajatoare din punctul lor de vedere."

Medici din Italia au făcut la rândul lor experimente cu acest medicament, rezultatele fiind promiţătoare, a adăugat Levi Garraway, fapt care a motivat Roche să solicite FDA aprobarea în procedură accelerată.

"Obiectivul nostru este să demarăm studiul cât mai devreme posibil, din aprilie. Lucrăm zi şi noapte ca să putem începe", a mai spus Garraway.

Cel mai devreme, aprobarea FDA ar putea veni în această vară, iar medicamentul ar putea fi disponibil pe scară largă. 

FDA a aprobat recent teste pentru medicamentul Remdesivir, care se află de asemenea în faza de testare în China, şi a aprobat o combinaţie de hidroxiclorochină şi azitromicina pentru ”uzul compasional” - o sintagmă utilizată de medici atunci când solicită utilizarea unui medicament neaprobat destinat pacienţilor în stare critică.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite