Rezultatele ultimului studiu privind vaccinul bivalent împotriva Omicron, anunţate de Moderna

Rezultatele ultimului studiu privind vaccinul bivalent împotriva Omicron, anunţate de Moderna

Moderna anunţă, în premieră, rezultatele ultimului său studiu privind vaccinul bivalent împotriva Omicron. Acesta a generat un răspuns puternic sub formă de anticorpi neutralizanţi împotriva subvariantelor Omicron BA.4 şi BA.5 la toţi participanţii la studiu, indiferent de prezenţa sau nu în antecedente a unei infecţii cu virus SARS-CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Moderna a anunţat că la o lună de la administrarea vaccinului său bivalent ( mRNA-1273.214) la participanţii imunizaţi anterior, o doză de rapel 0,05 miligrame a determinat răspunsuri puternice de anticorpi neutralizanţi împotriva subvariantelor Omicron BA.4 şi BA.5 la toţi participanţii, indiferent de infecţia anterioară. Pe baza acestor date şi a datelor anterioare, compania lucrează pentru a finaliza în următoarele săptămâni cererile de reglementare prin care solicită actualizarea compoziţiei vaccinului de rapel. 

În datele prezentate astăzi, noul vaccin a crescut gradul de neutralizare împotriva variantei  BA.4 şi BA.5 de 5,4 ori peste valoarea iniţială la toţi participanţii, indiferent de infecţia anterioară, şi de 6,3 ori la subgrupul de participanţi seronegativi.  Gradul de neutralizare împotriva BA.4/BA.5 au fost de aproximativ 3 ori mai mici decât cele  raportate anterior împotriva BA 1.

Pentru context, studiile anterioare privind o a treia doză de rapel prototip au demonstrat că vaccinul ar fi eficient împotriva infecţiei Delta şi BA.1 şi a spitalizării în cadrul unor studii observaţionale.

„În faţa evoluţiei continue a SARS-CoV-2, suntem foarte încurajaţi de faptul că serul mRNA-1273.214, principalul nostru candidat de rapel pentru toamnă, a demonstrat grade de neutralizare ridicate împotriva subvariantelor BA.4 şi BA.5, care reprezintă o ameninţare pentru sănătatea publică globală", a declarat Stéphane Bancel, director executiv al Moderna. „Vom prezenta urgent aceste date autorităţilor de reglementare şi ne pregătim să furnizăm rapelul nostru bivalent de nouă generaţie începând cu luna august, înaintea unei potenţiale creşteri a infecţiilor SARS-COV-2 datorate subvariantelor Omicron la începutul toamnei.”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările