Mustaţa şi barba – favorizează sau nu transmiterea coronavirusului?

Mustaţa şi barba – favorizează sau nu transmiterea coronavirusului?

Virusul se poate menţine câteva ore pe barbă sau pe mustaţă

Poate părea o întrebare surprinzătoare, dar mulţi bărbaţi se întreabă dacă ar trebui să îşi radă barba sau mustaţa pentru a preveni transmiterea coronavirusului. Specialiştii au şi răspunsuri pentru ei!

Întrebat într-o emisiune de la o televiziune franceză dacă virusul COVID-19 se poate menţine pe mustaţă sau pe barbă când bărbatul strănută, dr. Patrick Pelloux, medic de urgenţă, a răspuns: „Da, virusul se poate menţine câteva ore pe barbă sau pe mustaţă. De aceea, sfătuiesc toţi bărbaţii să se spele regulat pe faţă sau chiar să se radă”. Este o măsură radicală, dar care ajută la reducerea riscului ca virusul să se menţină pe faţă, potrivit femmeactuelle.fr.

Barba, adevărat cuib de microbi

Unele studii au arătat că barba poate fi un loc propice dezvoltării bacteriilor, mai ales dacă nu este curăţată frecvent. Potrivit unui studiu realizat de microbiologul american John Golobic, bărbile pot conţine acelaşi tip de bacterii care se află pe toaletele publice.

Citeşte continuarea aici

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: