Mamă la 73 de ani. O indiancă a născut prin cezariană două fetiţe

Mamă la 73 de
ani. O indiancă a născut prin cezariană două fetiţe

Tehnicile de reproducere umană asistată au spart bariera vârstei maternităţii

Vârsta înaintată pare să nu ami reprezinte un impediment în faţa dorinţei de a deveni mamă. O indiancă în vârstă de 73 de ani care a fost supusă unui tratament de fertilizare in vitro a născut gemene. Femeia a devenit în acest fel cea mai bătrână mamă din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeia, al cărei nume este  Erramatti Mangayamma, este o ţărancă din Andhra Pradesh. Se consideră că Mangayamma este cea mai bătrână femeie care a născut din întreaga lume, potrivit CNN.

Sarcina ei a fost rezultatul unei fertilizări in vitro, iar gemenele rezultate au fost născute prin cezariană la începutul lunii septembrie.

„Intervenţia chirurgicală a mers bine, mama şi copiii fiind într-o stare bună de sănătate“, a declarat dr. Sanakayyala Umashankar, directorul clinicii Ahalya FIV.

Mangayamma şi soţul ei, în vârstă de 80 de ani E. Raja Rao sunt căsătoriţi încă din 1962, dar nu au putut să conceapă niciodată pe cale naturală. Ei l-au abordat pe Umashankar în 2018, iar după teste preliminare positive, medicul a fost de acord să încerce tehnica fertilizării in vitro.

Dată fiind vârsta lui Mangayamma medicii au decis ca ea să nască prin cezariană şi să o ţină sub supraveghere timp de 21 de zile.

„Nu-I vom permite mamei să alăpteze, iar copiii vor fi hrăniţi cu lapte provenit de la banca de lapte“, a mai spus Umashankar.

Soţul femeii a început deja să facă planuri pentru fiicele sale, a adăugat medicul. Iar pentru

Mangayamma începe o nouă etapă a vieţii.

„Este foarte încrezătoare acum. Mai încrezătoare decât a fost vreodată şi priveşte înainte la viaţa ei alături de aceşti copii“, a conchis Umashankar.

Până acum, cea mai bătrână mamă din lume era considerată românca Adriana Iliescu, care a dat naştere unei fetiţe la vârsta de 66 de ani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările