Lumina solară ar putea explica diferenţele dintre bilanţurile deceselor cauzate de COVID-19. STUDIU

Lumina solară ar putea explica diferenţele dintre bilanţurile deceselor cauzate de COVID-19. STUDIU

Foto: Pixabay.com

Datele statistice furnizate de ţări grav afectate de pandemia de COVID-19, precum Marea Britanie, Italia şi Statele Unite, sugerează că zonele însorite „sunt asociate cu mai puţine decese provocate de COVID-19”, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Edinburgh.

Autorii noului studiu, publicat în British Journal of Dermatology, afirmă că „o expunere ambientală mai mare la UVA (radiaţia ultravioletă A)" este "asociată cu o mortalitate mai mică asociată COVID-19", conform Hotnews.

Cercetătorii de la Universitatea Edinburgh au comparat numărul de decese asociate maladiei COVID-19 în Statele Unite din ianuarie 2020 până în aprilie 2020 cu nivelurile UV (raze ultraviolete) din aproape 2.500 de districte americane, înainte de a aplica aceeaşi metodologie pentru alte două ţări, Marea Britanie şi Italia.

SUA, Marea Britanie şi italia au raportat undele dintre cele mai mari bilanţuri de decese asociate pandemiei de COVID-19 din lume. Însă, în lunile de vară, numărul deceselor din aceste ţări a scăzut semnificativ.

Cele mai multe ţări din Asia şi din Africa au raportat numere relativ mici de decese pe cap de locuitor pe întreaga durată a pandemiei de COVID-19. „Relaţia dintre mortalitatea COVID-19, anotimp şi latitudine a fost destul de izbitoare; prin acest studiu noi oferim o explicaţie alternativă pentru acest fenomen", a declarat Chris Dibben, coautor al cercetării.

Autorii studiului au spus că au încercat să măsoare un posibil impact al vitaminei D, considerată un inhibitor pentru COVID-19 şi denumită „vitamina soarelui”.„Expunerea la soare ar putea să reducă decesele de COVID-19 într-o manieră independentă faţă de vitamina D”, au adăugat cercetătorii scoţieni. Alte studii recente au consolidat teoria potrivit căreia petrecerea timpului în aer liber scade probabilitatea de dezvoltare a maladiei COVID-19.

Luni, oficialii irlandezi din domeniul sănătăţii au anunţat că doar 0,1% din totalul cazurilor de coronavirus din Irlanda ar putea fi asociate cu activităţi desfăşurate în aer liber, însă multe dintre aceste activităţi sunt interzise în prezent din cauza celui de-al treilea lockdown decretat în această ţară din cauza pandemiei de COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările