James Bond, alcoolic şi impotent?

James
Bond, alcoolic şi impotent?

Sean Connery, în rolul lui James Bond, preparându-şi băutura preferată, martini cu votcă

Medicii britanici au analizat romanele lui Ian Fleming şi au constatat că nivelul de alcool pe care personajul principal James Bond îl consumă ar face din acesta un alcoolic cu disfuncţii erectile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe parcursul întregii sale activităţi de agent secret, James Bond a consumat de patru ori cantitatea maximă de alcool sigură pentru un om.

Oamenii de ştiinţă britanici de la Spitalul Royal Derby au analizat de-a fir a păr obiceiurile celebrului spion fictiv lecturând toate cele 14 cărţi originale despre James Bond, scrise de Ian Fleming. Ei au constatat că Bond ajunge să consume pe săptămână până la 92 de unităţi de alcool. O unitate de alcool este echivalentul unei jumătăţi de halbă de bere, unui pahar mic de vin şi unui shot de băuturi spirtoase. Mai precis, Bond bea echivalentul unei sticle şi jumătate de vin într-o zi.

O persoană reală care bea atât de mult nu ar fi în stare nici să-şi îndeplinească sarcinile cotidiene obişnuite, nu mai vorbim de dezamorsarea unei bombe.

De fapt, o persoană care consumă mai bine de 60 de grame de alcool pe zi, aşa cum face Bond, ar intra în categoria cu cel mai mare risc de a suferi de: depresie, hipertensiune, ciroză hepatică, cancer şi, desigur, disfuncţii erectile şi chiar impotenţă.

De altfel, Ian Fleming, autorul care l-a creat pe James Bond, era el însuşi un consumator de alcool şi un fumător înrăit, ceea ce i-a şi provocat decesul prematur, la numai 56 de ani. Aceasta ar fi şi speranţa de viaţă a unui om ca Bond.

2,5 milioane de decese sunt atribuite la nivel mondial consumului excesiv de alcool, arată studiul britanic. Rezultatele studiului oamenilor de ştiinţă britanici au fost publicate în ediţia de Crăciun a publicaţiei de specialitate „British Medical Journal“.


Citeşte şi:

VIDEO Noul film cu James Bond se va numi „Devil May Care“

Cel de-al 24-lea film din seria James Bond se va numi „Devil May Care“ şi va fi realizat pe baza romanului omonim. Volumul va marca împlinirea a 100 de ani de la naşterea scriitorului Ian Fleming, autorul romanelor cu Agentul 007.

Bond. Bond. Bond. Bond. Bond. James Bond

„Lumea e prea mică“ e motto-ul familiei Bond. Dar oare scena Oscarurilor este îndeajuns de „mare“ pentru James Bond? De fapt, pentru şase James Bond, căci toţi actorii care au dat viaţă celebrului personaj vor fi pentru prima oară împreună. Şi ce altceva ar fi mai potrivit pentru un spion de talia lui Bond decât strălucirea Oscarurilor?

Daniel Craig şi adevăratul James Bond au strămoş comun

Actorul Daniel Craig, interpretul Agentului 007 în ultimele trei filme din franciza „James Bond", este înrudit cu adevăratul James Bond. La origini, personajul care l-a inspirat pe scriitorul Ian Fleming, creatorul celebrului spion, a fost un renumit ornitolog britanic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările