Compania americană de biotehnologie care produce un antiviral experimental pentru coronavirus donează 1,5 milioane de doze

Compania americană de biotehnologie care produce un antiviral experimental pentru coronavirus donează 1,5 milioane de doze

Foto arhivă

Compania americană de biotehnologie Gilead Sciences donează 1,5 de milioane de doze de remdesivir, unul dintre tratamentele antivirale experimentale potenţial eficiente contra coronavirsului SARS-CO-2. Dezvoltat contra Ebola, medicamentul a avut rezultate promiţătoare în privinţa coronavirusurilor SARS şi MERS.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul executiv a companiei a transmis că cele 1.5 de milioane de doze pot trata 140.000 de pacienţi şi vor fi disponibile pentru utilizare în cazuri disperate şi pacienţi din studii clinice, fiind donate „pentru o distribuţie extinsă în perspectiva unor autorizări viitoare”.
 
Medicamentul va fi oferit gratuit spitalelor şi medicilor pentru a fi utilizat în situaţiii de urgenţă în cazul pacienţilor foarte bolnavi, în condiţiile în care este un tratament experimental, neaprobat nicăieri în lume. Mai multe studii clinice implicând mii de pacienţi infectaţi sunt în desfăşurare în întreaga lume.
 
Compania plănuieşte să producă doze pentru tratamente complete a 500.000 de pacienţi până în luna octombrie şi încă peste 1 milion de tratamente până la sfârşitul anului.
 
Directorul executiv al Gilead, Daniel O'Day, recunoaşte că sunt multe necunoscute în legătură cu siguranţa şi eficienţa medicamentului, dar că în pofida acestui lucru compania a investit într-o producţie de masă: „dacă pacienţii vor avea nevoie de el, noi trebuie să fim pregătiţi”.
 
Totuşi medicamentul este destinat acelor pacienţi cu forme grave de boală.
 
Antiviralui urmează a fi „distribuit şi prescris de doctori care au în grijă pacienţi adulţi şi adolescenţi bolnavi de COVID-19, în funcţie de situaţie, acolo unde studiile clinice nu sunt disponibile sau fezabile”, a transmis Departamentul de sănătate şi servicii publice.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările