Ce tulpină de virus SARS-CoV-2 circulă în România?

Ce tulpină de virus SARS-CoV-2 circulă în România?

SARS-CoV-2 produce boala numită Covid-19

Dr. Mihaela Lazăr, şeful Laboratorului de Infecţii Respiratorii Virale din Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a dezvăluit la Digi24 că, din primele informaţii obţinute, virusul SARS-CoV-2 este foarte asemănător cu cel care a circulat în mai multe ţări europene, dar şi în SUA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asemănarea cu tulpina care a circulat în celelate ţări europene precum Austria, Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania, Danemarca, dar şi în SUA şi India este de 99,97%, potrivit aceleiaşi surse, şi de 99,95% cu cea care a făcut ravagii în Wuhan. China. 
 
Un profil viral specific României, pe regiuni, va fi completat cu analize ulterioare, a mai spus dr. Mihaela Lazăr. 

Această secvenţiere a ajutat la înţelegerea bolii în vederea elaborării pe viitor a unor ghiduri de tratament, precum şi pentru eficientizarea intervenţiilor medicale la nivel de politici publice în sănătate.
 
Totodată, este utilă pentru a vedea ce mutaţii genetice a suferit virusul şi cum s-a adaptat pe măsură ce s-a transmis de la o persoană la alta. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările