Cât rezistă coronavirusul pe exteriorul unei măşti şi pe diverse alte suprafeţe

Cât rezistă coronavirusul pe exteriorul unei măşti şi pe diverse alte suprafeţe

Cercetătorii din Hong Kong susţin că temperatura optimă pentru favorizarea răspândirii coronavirusului este de 4 grade Celsius, astfel că la această temperatură coronavirusul rezistă cel mai mult. Pe de altă parte, temperaturile ridicate îl sensibilizează. O altă descoperire relevă că virusul poate suprafieţui pe exteriorul măştilor medicale chiar şi o săptămână.

Ştiri pe aceeaşi temă

La temperaturi 4 grade, virusul este conservat mai bine de două săptămâni, în timp ce la 70 de grade moare în cinci minute.
 
La 22 de grade, coronavirusul rămâne activ cel puţin o săptămână, la 37 de grade, nu mai mult de două zile, iar la 56 de grade, mai puţin de 30 de minute, se arată într-un studiu efectuat de cercetătorii chinezi şi publicat de TASS.
 
Oamenii de ştiinţă au examinat de asemenea viabilitatea coronavirusului pe diverse suprafeţe.
 
Ei au descoperit că virusul poate rămâne pe suprafaţa exterioară a măştilor medicale nu mai puţin de o săptămână (experimentele au fost făcute la temperatura camerei, în condiţii de 65% umiditate).
 
Pe hârtii, virusul persistă mai puţin de trei ore, pe lemn şi ţesături, nu mai mult de două zile, iar pe sticlă, mai puţin de patru zile. 
 
Oţelul inoxidabil şi materialele plastice sunt suprafeţele care reţin cel mai bine virusul, dar nu mai mult de o săptămână.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările