Cât ne costă kit-ul minim de prevenţie a virozelor în călătorie

Cât ne costă kit-ul minim de prevenţie a virozelor în călătorie

Setul de obiecte de prevenţie nu este foarte scump

Aproximativ 25 de lei costă măsurile suplimentare de prevenţie în cazul în care vă petreceţi vacanţa sau un city-break peste hotare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba de un set de măsuri de protecţie autoimpuse şi recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii odată cu apariţia şi răspândirea coronavirusului din oraşul Wuhan, China şi pentru care în România s-a institui un comitet de urgenţă.

Astfel, cei care călătoresc şi intră în contact cu oamenii în aglomeraţii de populaţie, în pieţe cu animale vii sau alte astfel de locuri, au nevioie de o mică trusă cu produse ieftine care vă vor proteja de o eventuală îmbolnăvire.

„Vorbim de produse care ne sunt la îndemână zi de zi, dar pe care evităm să le folosim din prea multă comoditate sau, poate, în cel mai rău caz, din inconştienţă. Dacă totuşi, nu doriţi să călătoriţi cu astfel de obiecte la voi, în cazul măştilor medicale, poate de ruşine, măcar, pentru a vă proteja, rezervaţi-vă din timp biletele la obiectivele turistice şi folosiţi şi opţiunea skip the line. Este un element de siguranţă pentru voi. Căutaţi să vizitaţi aceste obiective în intervale orare în care nu sunt atât de aglomerate, iar aici vă poate ajuta cu sugestii Google”, a declarat Paul Barbu, consultant de turism.

Iată o listă scurtă cu astfel de obiecte necesare:

  1. Dacă alegeţi să folosiţi dezinfectant antibacterian şi călătoriţi cu avionul, trebuie să ştiţi că nu puteţi transporta în rucsac sau bagajul de mână un tub mai mare de 100ml. Preţul unui astfel de tub de dezinfectant costă până în 10 lei. Spre exemplu, unul de 30ml – 50 ml costă 4-5 lei, dar poate ajunge şi la 15-20 de lei, în funcţie de marca pe care o alegeţi. Un tub de 75-80 de ml costă 9-10 lei, dar poate ajunge şi la 50 de lei.
  2. Serveţelele uscate pot ajunge să coste, în medie, 6-8 lei, dacă doriţi să cumpăraţi un bax de 10 pachete.
  3. Măşti medicale de unică folosinţă. Acestea se pot găsi la orice farmacie şi costă între 10 şi 20 de bani bucata. Sau dacă achiziţionaţi la pachet de 50 buc., cum se găsesc cel mai frecvent, atunci preţul oscilează între 7 şi 10 lei. 
  4. De asemenea, o cutie de mănuşi din latex de unică folosinţă costă 18-20 de lei pachetul de 50 de perechi.
  5. Un termometru digital costă minim 100 de lei, în cazul în care vreţi să mergeţi un pas mai departe în ceea ce priveşte protejarea personală în timpul călătoriilor.

„În cazul în care călătoriţi în ţări exotice, sfatul meu este să consultaţi pagina MAE înainte, pentru a vedea dacă sunt anumite restricţii sau dacă se impun anumite măsuri de siguranţă. O documentare cât mai temeinică asupra locurilor pe care le veţi vizita vă poate salva viaţa. Oricum, noi recomandăm tuturor călătorilor, ca măcar primele 3 din cele 5 produse să le aibă în kit-ul de călătorie”, a declarat Traian Bădulescu, consultant în turism.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: