BioNTech: Vaccinul anti-COVID este eficient şi împotriva mutaţiei depistate Marea Britanie şi Africa de Sud

BioNTech: Vaccinul anti-COVID este eficient şi împotriva mutaţiei depistate Marea Britanie şi Africa de Sud

Vaccinul de la Pfizer-BioNTech acoperă şi tulpinile nou apărute

Compania germană BioNTech a anunţat astăzi pe site-ul său că vaccinul împotriva coronavirusului, conceput împreună cu Pfizer, acţionează şi împotriva mutaţiei-cheie în variantele de coronavirus descoperite în Marea Britanie şi Africa de Sud, potrivit unui studiu preliminar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Testele efectuate în vitro au arătat că „anticorpii persoanelor care au făcut vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19 neutralizează efectiv SARS-CoV-2 cu o mutaţie cheie care se găseşte şi în două tulpini extrem de transmisibile”, potrivit comunicatului.
 
„Deşi aceste două variante cu răspândire rapidă sunt diferite, ambele au mutaţia N501Y, care ajută proteina spike a virusului să se lege de celulele corpului uman”, explică BioNTech.
Studiul preliminar, care a folosit eşantioane de la persoane deja imunizate, arată că vaccinul este eficient împotriva acestei mutaţii.
 
„Pfizer, BioNTech şi UTMB sunt încurajate de aceste concluzii prelimiare ale studiului in vitro. Sunt necesare date suplimentare pentru a monitoriza eficacitatea vaccinului Pfizer-BioNTech în prevenirea infectării cu noile variante de virus. Dacă virusul va suferi mutaţii care să facă necesară o actualizare a vaccinului, pentru a conferi în continuare protecţie împotriva COVID-19, credem că flexibilitatea platformei de vaccin ARNm este potrivită pentru a acest lucru”, se mai arată în comunicat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările