Arafat: Suntem, împreună cu Bulgaria, la coada numărului de vaccinaţi. Cred că plătim la acest moment preţul pentru asta

Arafat: Suntem, împreună cu Bulgaria, la coada numărului de vaccinaţi. Cred că plătim la acest moment preţul pentru asta

FOTO Getty Images

Raed Arafat susţine că procentul persoanelor vaccinate ar trebui să ajungă la 70% în România pentru a avea "linişte" şi pentru a reduce din impactul pe care pandemia îl are asupra sistemului sanitar din ţara noastră.

Ştiri pe aceeaşi temă

  Şeful DSU a declarat, miercuri seara, la Palatul Victoria, că "suntem la aproximativ 30% (rată de imunizare - n.r.) şi, împreună cu Bulgaria, reprezentăm coada procentului vaccinaţilor".
 
Arafat a fost întrebat la ce procentaj de vaccinaţi ar trebui să ajungă România astfel încât să renunţe la restricţiile actuale şi la certificatul verde.
 
"Ţările, afară, nu prea au renunţat la certificatul verde, cam tot îl folosesc, în mare parte dintre ele, să zicem, ţările europene, dar procentul, pentru a avea linişte, să ştim că nu avem impact serios pe sistemul sanitar, rămâne procentul de 70%. Cu cât varianta e mai uşor de răspândit, cu atât procentul trebuie să fie ceva mai ridicat. Noi suntem totuşi încă la aproximativ 30%. Suntem, împreună cu Bulgaria, reprezentăm chiar coada la numărul şi procentul vaccinaţilor şi cred că plătim la acest moment preţul pentru acest lucru", a precizat Raed Arafat. 
 
În total, România are până acum 5.672.234 de persoane vaccinate, din care 5.466.999 cu schema completă.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările