Adevărul Live: Care sunt cele mai noi terapii pentru tratarea cancerului

Adevărul Live: Care sunt cele mai noi terapii pentru
tratarea cancerului

în 2020, numărul românilor care au murit de cancer a ajuns la 60 de mii, cu 10 mii mai mulţi decât anul precedent

Dr. Mircea Dediu, medic primar oncologie medicală, şeful departamentului de oncologie din Centrul Oncologic Sanador explică de la ora 14.00 datele celor mai noi studii cu privire la tratarea cancerului.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 2019, 50.000 de români şi-au pierdut viaţa din pricina diverselor forme de cancer, în 2020, numărul acestora a crescut la 60.000. În principal, pentru că, din cauza pandemiei, accesul la tratamente şi investigaţii a fost îngreunat, iar depistarea precoce nu a mai fost posibilă.

În timpul pandemiei, internările pentru bolnavii non-COVID au scăzut cu 80%, iar acest lucru a avut efecte devastatoare, mai ales pentru pacienţii oncologici. Cei care se aflau în tratament sau aveau nevoie de investigaţii medicale cu greu şi-au mai putut găsi un medic curant, protocoalele de siguranţă sanitară obligatorie înainte de orice şedinţă a lungit foarte mult timpul de aşteptare, iar pacienţii cu simptome pur şi simplu nu au mai venit la spital pentru diagnosticare de teama infecţiei.

Dr. Mircea Dediu, medic primar oncologie medicală, şeful departamentului de oncologie din Centrul Oncologic Sanador explică de la ora 14.00, la Adevărul Live, cum au fost afectaţi pacienţii oncologici în această perioadă şi ce spun datele celor mai noi studii cu privire la tratarea cancerului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările