Problemele care duc la căderea părului

Problemele care duc la căderea părului

Dezechilibrele hormonale din cauza nivelurilor ridicate de stres poate fi o cauză a căderii părului

Căderea părului este o problemă care afectează atât bărbaţii, cât şi femeile. De regulă, acest lucru nu indică o problemă serioasă. Dacă însă, observi că zi de zi pierzi multe fire de păr, iată care ar fi motivele pentru care acest lucru se întâmplă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Stresul

Se ştie că stresul îşi pune amprenta asupra sănătăţii noastre în diferite moduri. Un prim semn care-ţi arată că eşti stresată este căderea părului. Specialiştii spun că la adulţii ale căror niveluri de anxietate sunt ridicate, ceea ce este, de obicei, un rezultat al stresului şi a unui stil de viaţă sedentar, pierderea părului nu este un eveniment rar. Motivele exacte care să explice de ce stresul duce la căderea excesivă a părului nu au fost stabilite, dar experţii cred că dezechilibrele hormonale din cauza nivelurilor ridicate de stres poate fi o cauză probabilă a pierderii părului.

Medicamentele

Au numeroase efecte secundare. Specialiştii spun că persoanele care iau medicamente, cum sunt antidepresive, steroizi anabolizanţi, medicamente anticancer, calmante pentru afecţiuni cronice, pot să conducă la pierdere părului. Aceasta lucru se întâmplă din cauza schimbările fiziologice care se petrec în interiorul organismului şi a efectului secundar pe care medicamentele le au.

Alte cauze ale căderii părului găseşti pe clickpentrufemei.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările