În viitor, calviţia va fi reversibilă

În viitor, calviţia va fi reversibilă

Alopecia ar putea fi tratată în scurt timp cu o pastilă

Peste aproximativ cinci ani, bărbaţii ar putea scăpa de chelie prin simpla administrare a unui medicament. Astfel, cercetătorii de la Universitatea „California” din Los Angeles, SUA, au observat că o substanţă antistres, numită astressin-B, stimulează creşterea părului dacă este administrată o dată pe zi, timp de numai cinci zile. Descoperirea a fost făcută accidental, în momentul în care specialiştii testau substanţa resp

Ştiri pe aceeaşi temă

Studiul a fost realizat pe şoareci de laborator cărora le căzuse părul de pe spate în totalitate, iar cercetătorii încearcă acum să afle dacă un astfel de medicament are acelaşi efect şi la oamenii cu alopecie. „Această descoperire deschide noi perspective în ceea ce priveşte tratamentul calviţiei la om. Efectul asupra cobailor a durat până la patru luni, aceasta fiind o perioadă lungă, având în vedere că speranţa lor de viaţă este de doi ani", a spus medicul Million Mulugeta, unul dintre autorii studiului. Cercetarea a demonstrat că administrarea acestei substanţe este mai eficientă decât minoxidilul, un tratament comun pentru calviţie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările