Puterea vindecătoare a castanelor, remediul de ajutor pentru cardiaci şi reumatici

Puterea vindecătoare a castanelor, remediul de ajutor pentru cardiaci şi reumatici

Castanele, o bună surse de substanţe nutritive FOTO Shutterstock

Tu cu ce asociezi toamna? Te gândeşti la frunze arămii, la must proaspăt stors, la mere zemoase şi…castane coapte? Sunt delicioase când sunt uşor calde şi, ceea ce nu ştiai, este că sunt şi benefice pentru sănătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Castaele sunt sursă de vitamine, minerale şi antioxidanţi. De exemplu, 10 castane coapte şi descojite au aproximativ 200 de calorii, patru grame de fibre şi aproape trei grame de proteine. Totodată, asigură 50% din doza zilnică de cupru, 45% din necesarul zilnic de magneziu şi 25% din doza zilnică recomandată de vitamina B6. Comparate cu nucile, la aceeaşi cantitate, castanele au mai puţine calorii, deoarece conţin mai puţine grăsimi.


De ajutor pentru cardiaci

De gustul inconfundabil al castanelor coapte se poate bucura oricine, în special cardiacii. Acestea au în componenţa lor acid galic şi elagic, două substanţe antioxidante care protejează inima de stresul oxidativ şi, astfel, este redus riscul de infarct de miocard. Castanele sunt şi o bună sursă de potasiu, acoperind aproximativ 11% din necesarul zilnic. Potasiul este esenţial pentru sănătatea inimii, deoarece ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Află aici în ce afecţiuni sunt recomandate castanele şi cum trebuie preparate pentru a fi un remediu eficient.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările