Dieta ideală pentru vară. Ce să mănânci când e caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
s

Temperaturile mari din ultimele săptămâni ne-au dat mari bătăi de cap, iar meteorologii ne anunţă că ne mai aşteaptă o săptămână de foc. Medicii intervin şi ne sfătuiesc să nu neglijăm sănătatea în această perioadă, iar pe lângă evitarea expunerii la soare, nu trebuie să uităm de alimentaţie şi hidratare.

Specialiştii spun că, atunci când este caniculă, organismul nostru face eforturi pentru a-şi menţine o temperatură optimă, de aproximativ 37,5 grade Celsius. Iar pentru a reuşi acest lucru, se elimină apa şi odată cu ea se pierd şi sărurile minerale, care sunt atât de necesare.

Alimente bune pe caniculă

Este bine ca legumele şi fructele proaspete să constituie cea mai mare parte din meniul zilnic. Acestea sunt principalele surse de vitamine, enzime, fibre şi antioxidanţi. Iar pepeni verzi şi galbeni, pere, mere, piersici, roşii, castraveţi, dovlecei, ardei, vinete, ciuperci, conopidă, fasole verde sunt foarte uşor de procurat în această perioadă pentru că se găsesc pe toate tarabele din pieţe şi în supermarketuri. De asemenea, sunt foarte bune şi căpşunile, mango sau smochinele.

Pentru un aport de fibre, vitamine şi minerale, este indicat să consumăm cereale integrale, orez sau pâine neagră cu seminţe.

Produsele lactate sunt foarte benefice în această perioadă caniculară deoarece conţin calciu, fosfor, seleniu. Este indicat să ne axăm pe alimente uşoare: iaurt, brânză proaspătă de vaci etc.

De asemenea, mai putem consuma ouă fierte, carne de pui, peşte, ciorbe şi supe, ori salate proaspete.

Articolul integral, pe Click.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite